KıbrısManşet

Atalay: Yalan söylemek İslamda yasaktır, bunu  yaptığınızda güveni kaybedersiniz

Din İşleri eski Başkanlarından Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Milletvekili Talip Atalay, kadınlara yönelik sözleri nedeniyle hakkında soruşturma açılması yılan hikayesine dönen Din İşleri Başkanı Ahmet Ünsal‘ın hata yaptığını vurgulayarak “Zorla ilişkinin her türlüsü tecavüzdür” dedi

Atalay: Konuşurken niyetimiz iyi olabilir ama sonunun nereye gideceğini bilmemiz lazım

Kıbrıs Postası TV’de yayınlanan Sabah Postası programında Gökhan Altıner’in sorularını yanıtlayan Atalay, inancın bireysel olduğunu ve dinde zorlama olmadığını söyleyerek, dini inancın olmaması gereken bir noktada tartışıldığını kaydetti.

Atalay, “İslam, temel kaynakları bilmeyen kişiler tarafından anlatılmaya çalışılıyor. Ağızdan çıkan sözü kulak duymalı. Küçük bir toplumuz ve konuşurken niyetimiz iyi olabilir ama sonunun nereye gideceğini bilmemiz lazım” dedi.

“İftira, sözünde durmama ve yalan söyleme İslamda yasaktır”

Ünsal’ın son dönemde gündeme oturan sözleri ve ardından hükümetin farklı Bakanlarının soruşturma başlatıldı/başlatılmadı açıklamalarına da değinen Atalay, 10 yıllık emeklerine ve kurumun algısının değişmesine üzüldüğünü ibelirtti.

Ünsal’ın “Ben bunları söylemedim” dedikten sonra ses kayıtlarının ortaya çıkmasına işaret eden Atalayi, “İftira, sözünde durmama ve yalan söyleme İslamda yasaktır, bunu  yaptığınızda güveni kaybedersiniz” dedi.

“Zorla ilişkinin her türlüsü tecavüzdür”

Atalay şunları kaydetti;

“Evliliğin amacı zinayı engellemektir. Kadına erkeğin, erkeğe de kadının ihtiyaçlarını gidermesi tavsiye edilir. Bu manevi bir durumdur. Ünsal’ın sorumlulukları erkek için de söylemesi gerekirdi.

Kadın ve erkek birbirlerini gözetmekle mükelleftir, zorla ilişkinin her türlüsü de tecavüzdür”











Başa dön tuşu