KıbrısManşet

“Çocuk Adalet Yasası” Resmi Gazete’de yayımlandı

Kıbrıs’ın kuzeyinde suça sürüklenen çocukların yargılanması sürecinde, çocuk haklarının korunması ve çocukların insan haklarını en üst düzeyde tutarak suça sürüklenen çocukların topluma kazandırılması için yeni bir yasa önerisi hazırlandı

Amaç: Çocukların insan haklarının tam ve etkin bir şekilde korunması ve yasal güvence altına alınması

Çocuk Adalet Yasası” adı altında hazırlanan yasa, geçtiğimiz gün Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yasanın Amacı

Resmi Gazete’de yayımlanan yasa önerisinde yasanın amacı “Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi kuralları çerçevesinde suça sürüklenen çocukların insan haklarının tam ve etkin bir şekilde korunması ve yasal güvence altına alınması” olarak ifade edildi.

Yasa, suça sürüklenen çocuklar hakkında uygulanacak kurallar ve çocuk mahkemelerinin kuruluş, görev ve yetkileri, çocuk birimlerine ve çocuk rehabilite ve tutuk evine ilişkin kuralları da kapsıyor.

Öneri suça sürüklenen çocuklara ilişkin çocuk mahkemeleri, çocuk eğitim evleri, çocuk birimleri ve çocuk cezaevlerine ilişkin kuralları düzenliyor.

Cumhuriyet Meclisi Başkan Vekili, Ulusal Birlik Partisi grubuna bağlı bazı milletvekilleri ve Demokrat Parti milletvekili tarafından sunulan yasa önerisinin yürürlüğe girmesiyle beraber, “Çocuk Suçlular Yasası” yürürlükten kalkacak.

Yasa Tasarısı’nın tamamını okumak için tıklayınız >>>











Başa dön tuşu