KıbrısSürmanşet

Arıklı: Ülkede ciddi bir hükümet boşluğu var

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu saat 11.30’da toplandı. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın, UBP Milletvekili ve Genel Sekreter Ersan Saner’e hükümeti kurma görevi vermesiyle ilgili tezkere okundu.

Genel kurulda daha sonra, Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı ve Gazimağusa Milletvekili Erhan Arıklı “Eksik kalan Maraş açılımı” konusunda konuşma yaptı.

Ülkede ciddi bir hükümet boşluğu olduğunu dile getiren Arıklı,  yaşanan ekonomik krizden dolayı zorlama hükümetin artık kaldırılmayacağını ve herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyleyerek geniş tabanlı bir hükümet kurulması gerektiğini belirtti.

Maraş’ta haftaya geniş kapsamlı bir etkinlik yapılacağını dile getiren Arıklı, kamu mallarında yapılan etkinliklere karşı koyulmasının yanlış olduğunu söyleyerek, şahsi mallara kimsenin dokunmayacağını kaydetti.

Ataoğlu: Hkümet alternatif modeller çerçevesinde kurularak halk rahatlatılmalı

 

DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu ise, hükümetin alternatif modeller çerçevesinde kurularak halkın rahatlatılması gerektiğini kaydetti.

Önümüzdeki süreçte yapılacak girişimlerin birlikle yapılmasının önemine dikkat çeken Ataoğlu, ekonomiye ve esnafa katkı sağlanması yönünde çalışma yapılması gerektiğini belirtti.

 











Başa dön tuşu