KıbrısManşet

Girne Belediyesi ve Turizm Bakanlığı arasında “Girne Antik Limanı” 

Turizm Bakanlığı Müsteşarı Serhat Aktunç, Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul‘un, “Antik Liman’da liderlik Girne Belediyesi’nin olmalı” sözlerine, “Girne Antik Limanı Turizm Bakanlığı’nın kontrolündedir” yanıtını verdi

Şenkul: Antik Liman’da liderlik Girne Belediyesi’nin olmalı

Başkan Şenkul, geçtiğimiz günlerde yaptığı yazılı açıklamayla, hükümetlerin ömürlerinin kısa olmasına rağmen belediye idaresinin en az dört yıl kesintisiz görev başında olmasını gerekçe göstererek, Girne Antik Limanı’nın belediye liderliğinde oluşturulacak bir yönetim tarafından işletilmesi gerektiğini savunmuştu.

Şenkul açıklamasında, “Girne Belediyesi olarak tüm paydaşların olacağı bir yönetim oluşturulmasından ve Antik Liman’ın bu yönetim tarafından işletilmesinden tarafız. Oluşturulacak yeni yapı her ne model olursa olsun Girne Belediyesi liderliğinde oluşturulmalıdır. Aksi takdirde tadilata harcanan milyonlarca liranın çöpe gitmesine ve esnafımızın aylarca boşu boşuna kapalı kaldığı anlamını taşıyacak yeni bir dönem başlangıcına sebep olabilir” demişti.

Aktunç: Girne Antik Limanı Turizm Bakanlığı’nın kontrolündedir

Turizm Bakanlığı Müsteşarı Aktunç ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, isim vermeden Şenkul’un açıklamalarına cevap verdi.

Aktunç, “Girne Antik Limanı Turizm Bakanlığı’nın kontrolündedir. Bir yol haritası yapılmışken, ‘Antik Liman bizimdir, biz yöneteceğiz’ demek, popülizmden öteye geçmez. Liman, Bakanlık kontörlünde ve tüm paydaşlarla birlikte en iyi şekilde yönetilecektir. Girne Belediyesini de, bu paydaşların en önemlisi olarak görmekten çok mutluyuz. Hiç bir şekilde beraber çalışmaktan, beraber yönetmekten gocunmaz, ben değil, birlikte biz yöneteceğiz demekten mutluluk duyarız. Ama bu büyük değerin yeniden birilerinin siyasi çıkarlarına hizmet eder noktaya gelmesine izin vermeyeceğimizi de herkesin bilgisine sunarız” dedi.











Başa dön tuşu