KıbrısManşet

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü’nde haksız yere işten çıkarılanlar dava dosyaladı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kuzey Kıbrıs Kampüsü Personel Sendikası (Kampüssen), 12 ODTÜ personeli hakkında alınan “işten çıkarma” kararının iptali için Yüksek İdare Mahkemesi‘nde (YİM) dava dosyaladı

Cantekin: Açılan bir dava kazanıldı, üniversitenin haksız ve hukuksuz uygulaması yargıda tescil edilmiş oldu

Kararın iptali için açılan davayı; Kampüs-sen’le birlikte Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen ve İnsan Kaynakları Yönetimi Derneği ile Kıbrıs Türk Barolar Birliği iş birliğinde yürütülen “Herkes İçin Eşit Haklar: Çalışan Haklarının Güçlendirilmesi Projesi” üstlendi.

Mahkeme önünde açıklama yapan Kampüs-sen Başkanı Kerem Cantekin, Ocak ayının başında işten çıkartılan 12 çalışanın hakkını aramak için burada toplandıklarını ve bu çalışanlar hakkında verilen haksız ve hukuksuz kararın iptali için dava dosyaladıklarını belirtti.

Kampüs-sen Başkanı Kerem Cantekin

Cantekin, “Durumun bu noktaya gelmesi bizi üzüyor ancak ne yazık ki bu; üniversitemizin yaptığı ilk hukuksuz işten çıkarma ve sonrasında davalık olan eylemi değil. Birkaç gün önce, altı sene boyunca üniversitede çalışan bir idari çalışanımızın, haksız yere işten çıkarıldıktan sonra açtığı dava kazanıldı. Yani üniversitenin yaptığı bu haksız ve hukuksuz uygulama yargıda da tescil edilmiş oldu” dedi.

“Yönetime karşı hakkını araması ODTÜ değerlerinden biridir”

ODTÜ’nün temsil ettiği değerleri ve kuruluş amacını yerine getirebilmesi için çalışanına saygılı bir kurum olması gerektiğini düşündüklerini kaydeden Cantekin, sendika olarak hak aramayı da; ODTÜ’lü olmanın bir değeri olarak gördüklerini kaydetti.

Cantekin, “Eğer ODTÜ bir değeri yerleştirecekse; yönetime karşı hakkını araması da bu değerlerden birisidir. Dava açanlardan üçü sendikalı arkadaşlarımızdır, dokuzunun davası ise Herkes İçin Eşit Haklar: Çalışan Haklarının Güçlendirilmesi Projesi” tarafından üstlenilmiştir” ifadelerini kullandı.

Türkdoğan: Haklarını aramak isteyen çalışanlara destek olmak için buradayız

Mahkeme önünde konuşan bir diğer isim ise İnsan Kaynakları Yönetimi Derneği Başkanı ve Proje Koordinatörü Ahmet Türkdoğan oldu.

İnsan Kaynakları Yönetimi Derneği Başkanı ve Proje Koordinatörü Ahmet Türkdoğan

Türkdoğan, “Haklarını aramak isteyen çalışanlara destek olmak için buradayız. Avukatımız Cemre İpçiler ve Kampüs-sen’le birlikte, Barolar Birliği ile yürüttüğümüz proje kapsamında hukuki mekanizma ve destek sürecini sonuna kadar yürüteceğiz” dedi.











Başa dön tuşu