KıbrısManşet

Cesurer: AKSA ile birlikte bu ülkenin kanını emmeye devam etmeye karar verdiniz

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-sen) Başkanı Çağlayan Cesurer, Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ve Çalışma Bakanı Hasan Taçoy‘un AKSA‘yı savunmak için açıklamalar yaptığını söyleyerek, AKSA’ya her yıl “kira bedeli” olarak ödenen parayla tam 26 adet dizel makine alınabileceğini kaydetti

Cesurer: AKSA ile birlikte bu ülkenin kanını emmeye devam etmeye karar verdiniz

Yazılı açıklama yapan Cesurer, hükümete seslenerek; AKSA ile birlikte bu ülkenin kanını emmeye devam etmeye karar verdiniz” dedi.

El-sen Başkanı Çağlayan Cesurer

Cesurer, “El-sen, Arıklı ve Taçoy’un dün basına yansıyan hayretler içinde izliyoruz. El-sen’in iki gün elektrik kesintileri ile ilgili yaptığı basın açıklamasına işaret ederek, AKSA’nın makinelerinin art niyetli olarak bozulmadığını açıklayacak kadar ileri gitmişler” dedi.

“AKSA’ya “kira bedeli” adı altında ödenen miktarla, 26 dizel makine alınabilir”

Yapılan “alım garantili” AKSA sözleşmesinin Sayıştay raporlarında yansıdığını ve yanlış olduğunun görüldüğünü, bu sözleşmenin Kıbrıs Türk toplumunu zarara uğratan bir sözleşme olduğunun bilindiğini kaydeden Cesurer, AKSA’ya “kira bedeli” adı altında ödenen miktarın; 26 adet dizel makine alınabileceğinin raporlandırıldığını ve devlet ciddiyetine yakışmayan kararlar alındığını vurguladı.

Cesurer, “Arıklı ve Taçoy’un açıklamaları ise AKSA’ya daha fazla imtiyaz sağlanacak olan sözleşmenin yanlışlıklarını ortadan kaldırmak, kabloyu öne sürerek tartışma yapılmamasını sağlamak amaçlıdır. Arızalardan dolayı kesilen elektriklerin, hükümet yetkililerinin zamanında yapmadığı yatırımların ve kurumun işleyişindeki esas yapının bozulmasına sebep olanUBP-DP-YDP hükümeti, halkı kandırarak algı operasyonu yapmaya çalışmaktadır” dedi.

“Kıbrıs Türk toplumunu zarara uğratılmasını asla kabul etmeyeceğiz”

Hükümetin murad ettiği kablo ile elektrik projesiyle, AKSA’ya alım garantili yeni sözleşme yapmak istenmesinin çelişkisinin kendi içinde sırıttığını söyleyen Cesurer, ülkede şu anda 110 MW güneş enerjisi kurulumu mevcut olduğunu, 50 MW kurulum talebi bulunduğunu, mevsim geçişlerinde 90 MW’lık ihtiyaç olduğu gerçeği ve sadece güneş enerjisinden karşılanabileceği gerçeği ile AKSA’ya yeni alım garantisi vermenin güneş enerjisinden üretilecek olan enerjinin kullanılmamasını sağlayacağını belirtti.

Cesurer, “Bilinmesini isteriz ki; öncelikle biz çalışanlar söylediğiniz yalanlardan, yapmaya çalıştığınız AKSA sözleşmesinin uzatılması ve kapasite artırımını bile bile ve göz göre göre elektrik kurumunu peşkeş çekilmesini Kıbrıs Türk toplumunu zarara uğratılmasını asla kabul etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu