KıbrısManşet

Basın-sen: Yaşanan kaosun daha da büyümemesi için gazetecilere vatandaşlara görev düşüyor

Basın Emekçileri Sendikası (Basın-sen), Adıyaman‘da yıkıldığı belirtilen bir otelde bulunan Kıbrıslıtürk öğrenci kafilesiyle ilgili bilgi kirliliğine dikkat çekerek resmi makamlara çağrı yaptı

Basın-sen: Yaşanan kaosun daha da büyümemesi için gazetecilere vatandaşlara görev düşüyor

Yazılı açıklama yapan sendika, Türkiye’de Kahramanmaraş ve Gaziantep merkezli 7.4 ve 6.4 büyüklüğünde yaşanan, Suriye‘de dahil Akdeniz bölgesinde bulunan birçok ülkede büyük yıkımlara neden olduğu belirtilen ve Kıbrıs’tan da hissedilen depremlerde ciddi kayıplar olduğu haberlerini resmi açıklamalardan öğrendiklerini belirtti.

Açıklamada, “Bu gibi global kriz durumlarında kaçınılmaz şekilde yaşanan kaos ortamının daha da büyümemesi için öncelikle gazetecilere sonrasında ise tüm vatandaşlara büyük görev düşmektedir” denildi.

“Tüm Türkiye halklarıyla dayanışma içinde olduğumuzu bildiririz”

Açıklama şöyle devam etti;

“Özellikle Adıyaman‘da bulunan bir otele yerleştirilen Kıbrıslıtürk spocu kafilemizle ilgili yaşanan bilgi kirliliğinin bir an önce ortadan kalkması adına, hem gazetecilerin hem de vatandaşların teyit edilmemiş ve resmi olmayan bilgileri paylaşmaması hayati önem taşımaktadır.

Çocuklarından, sevdiklerinden ve yakınlardan haber bekleyen insanların duygu durumunu ve durumun ciddiyetini göz önünde bulundurarak, depremden dolayı zarar gören iletişim alt yapısının da etkisiyle yaşanan bilgi kirliliğine katkıda bulunmamak elzemdir.

Bu bağlamda KKTC’nin yetkili makamlarının resmi bilgi akışını da sağlaması gerektiğini de hatırlatırız.
Hem Türkiye hem de Kıbrıs’ın kuzeyinde bulunan yetkili birimlerden bir an önce resmi bilgiler beklenildiğini hatırlatır, tüm Türkiye halklarıyla dayanışma içinde olduğumuzu bildiririz”











Başa dön tuşu