KıbrısManşet

AİLELER BÖLGEDEN BİLDİRİYOR: Burada bir çalışma yok! Acil vinç ihtiyacımız var

“Kıbrıs’tan gelen haberlere anlam veremiyoruz. Çocuklar çıkarıldı deniyor ama burada çalışma bile yok! Hastane ve AFAD çadırlarını geziyoruz, kimseyi bulamadık, vinç ihtiyacımız var”

AİLELER BÖLGEDEN BİLDİRİYOR: Burada bir çalışma yok! Acil vinç ihtiyacımız var

Adıyaman İsias Otel‘in enkazına ulaşan Kıbrıslıtürk aile ve eğitimciler, enkazda AFAD tarafından yapılan herhangi bir çalışma olmadığını, Kıbrıs’tan giden Sivil Savunma ekiplerinin de yetersiz ekipmanla enkazda çalışma yapmaya çalıştığını belirterek, bölgeye vinç getirilmesi gerektiğini söyledi.

KKTC hükümeti, depremde yıkılan Adıyaman İsias Otel’de bulunan ve toplam 35 kişi olduğu söylenen Kıbrıslıtürk öğretmen, öğrenci ve ailelerden oluşan kafileyle ilgili ne kurtarma çalışmaları ne de kafilenin tam sayısıyla ilgili net bilgi veremiyor.

Kısa süre önce enkaz bölgesine ulaşan çocukların aileleri ve öğretmenler Özgür Gazete‘ye konuşarak, enkaz kaldırma çalışmalarının başlaması için bölgede vince ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

“Kimse enkazdan çıkan kimseyi görmedi”

Bölgeye gittiklerinde deprem anından bu yana enkazda herhangi bir çalışmanın yapılmadığını gördüklerini söyleyen aileler, enkazdan çıkarılan ya da kendi imkanlarıyla kurtulduğu söylenen öğretmen ya da öğrencilere de ulaşamadıklarını kaydetti.

Öğretmenler ise bölgedeki tüm hastaneleri ve AFAD çadırlarını gezdiklerini ancak Kıbrıslıtürk kafileden birilerine rastlamadıklarını belirterek, yakında kurulmuş bir AFAD çadırı olmadığını, hava şartlarının da olumsuz olduğunu belirtti ve enkaz başında çaresizce beklediklerini anlattı.

Aileler, polisin AFAD çadırı kurulmadığını, kimsenin hiçbir şey bilmediğini, Kıbrıs’ta yapılan “Çocuklar bulundu, enkazda çalışma var” haberlerine anlam veremediklerini belirtti.











Başa dön tuşu