KıbrısManşet

Adıyaman İsias oteldeki enkaz bölgesinden toplu ve resmi son bilgiler

Adıyaman‘da bulunan İsias otel enkazından şu ana kadar kaç cansız beden çıkarıldı, kaçı Kıbrıs kafilesine aitti, resmi açıklamalar neler, çalışmalar ne aşamada, bölgede neler oluyor…

Adıyaman İsias oteldeki enkaz bölgesinden toplu ve resmi son bilgiler

Saat 11.00 itibariyle son bilgiler:

Resmi açıklamalara göre enkazdan şu ana kadar 23 kişi çıkarıldı. Bu kişilerden Kıbrıs kafilesine ait olduğu resmi olarak belirlenen üç kişi bulunuyor.

Bu kişiler; Öğretmenler İbrahim Yakula ve Pamir Konuklu ve ailesi tarafından duyurulan öğrenci Doruk Akın.

Öğretmen İbrahim Yakula
Öğretmen Pamir Konuklu
Öğrenci Doruk Akın

-Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, bugün yaptığı açıklamada çalışmaların dördüncü gününde toplam 23 kişiye ulaşıldığını açıklayarak, çıkarılan cansız bedenler üzerinde gerekirse DNA testi yapılmadan isim açıklanmayacağını kaydetti.

-Bu sabah itibariyle enkaz bölgesinde olan Özgür Gazete Muhabiri Kadir Sidal’ın verdiği bilgilere göre de şu saate kadar yeni bir kimlik tespiti yapılmadı.

-Ancak Kıbrıs kafilesindeki çocuklara ait olduğu düşünülen çanta, kıyafet ve kişisel eşya gibi bazı eşyalar bulundu. Eşyaların bulunduğu noktada çalışmalar derinleştirildi.

-Bölgede bulunan bir anne, enkaz altındaki çocuğunun telefonunu aradı ve sinyal alındı.

-Sinyal bölgesinde çalışmalar yapılırken, iş makineleri durduruldu ve sessizlik istendi ancak herhangi bir hayat belirtisi bulunamadığı için iş makineleriyle çalışmalara devam ediliyor…

Gelişmeler gelecek…











Başa dön tuşu