KıbrısManşet

“Çıkarılan cansız bedenleri teşhis edebilmek çok zorlaştı”

Adıyaman‘daki İsias otel enkaz bölgesinde bulunan Tarım Bakanı Dursun Oğuz, otel binasının ilk deprem anında yıkıldığı bilgisini verdi

Oğuz: Otel ilk depremde yıkıldı ancak ikinci depremde hava koridorları kapandı

Depremin ilk gününden bu yana sorulan “İsias otel binası ilk depremde mi yıkıldı?” sorusuna Bakan Oğuz cevap verdi.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğündeki ilk depremde binanın yıkıldığını ancak 9 saat sonra aynı bölgede meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki ikinci depremde de binanın darbe aldığını açıklayan Bakan Oğuz şunları kaydetti;

Oğuz, “Uzmanlar depremlerde bina yıkıldıktan sonra bazı yerlerde hava koridoru oluştuğunu ve enkaz altında kalanların buralarda hayatta kalabilme ihtimali olduğunu belirtti. Binada yaşanan ikinci depremde bu hava boşluklarının kapandığı ve insanların havasız sıcak bölgede kaldığı düşünülüyor” dedi.

“Cesetler çürümeye başladı, teşhis edebilmek çok zor”

Bölgede bulunan Özgür Gazete Muhabiri Kadir Sidal da, enkazdan çıkarılan cansız bedenlerin tanınmayacak durumda olduğunu, birçoğunun çürümeye başladığını belirterek, enkazdan çıkarılanların artık teşhis için direkt ailelere gösterilmediğini aktardı.

Sidal, dünden bu yana binadan yaklaşık 8 cesedin taşındığını ancak kimlik tespiti yapılamadığı için resmi bilgi verilmediğini belirtti.











Başa dön tuşu