KıbrısManşet

Derya: Bırakın da acımızı yaşayalım, yeter artık!

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Doğuş Derya, Kıbrıslırumlardan depremzedelere gönderilmek istenen yardımları engellemeye çalışan atama Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu‘nun aklını ideolojik hezeyanlarına ve ihtiraslarına köle ettiğini söyleyerek, “Böyle rezillik olur mu?” diye isyan etti

Derya: Irkçı Bakan Ertuğruloğlu Kıbrıslırumlardan gelen yardımların geçişine izin vermiyor!

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Derya, günlerdir yaşanılan derin kedere eşlik eden öfkeye yenilmeyip tek kelime etmediklerini, bir yandan çocuklara ağlarken öte yandan enkazdan kurtulabilen binlerce can için dayanışma kampanyası yaptıklarını söyledi.

Derya, “Gelen haberler mahvediyor hepimizi. Bu acı zamanda Kıbrıslırumlar da Türkiye’deki depremzedeler için seferber olup yardım topladılar. Ama ırkçı Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu Kıbrıslırumlardan gelen yardımların geçişine izin vermiyor” dedi.

“Bırakın da acımızı yaşayalım, yeter artık!”

Güneyde toplanan ve Kıbrıslıtürk gençler taafından kuzeye geçirilmek istenen yardımların Lefkoşa Ledra Palas kapısında engellendiğine işaret eden Derya, “Gençler Ledra Palas kapısında elleriyle taşımaya çalışıyorlar bu yardımları. İnsanların soğukta, aç bir şekilde canı ile uğraştığı bir zamanda, yardımların ulaşmasını engellemek aşağılık bir durum değil de nedir?” diye sordu.

Derya şöyle devam etti;

“Türkiye elçiliği ‘bizim böyle bir talimatımız yok’ demiş. Tahsin bey belli ki tamamen kendi ideolojik hezeyanlarına ve ihtiraslarına köle etmiş aklını. Böyle bir rezillik olur mu? Bırakın da böylesi korkunç bir felakette, insan olduğumuzu unutmadan, ihtiyacı olan insanlara el verelim hep birlikte.

Bırakın da acımızı yaşayalım. Bırakın da birbirimize en azından bu zamanlarda insan olduğumuzu hatırlayarak sarılalım. Yeter artık”











Başa dön tuşu