KıbrısManşet

Esendağlı: Türkiye Barolar Birliği iş birliğinde yargısal süreçte doğru adımların atılmasını sağlayacağız

Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı, şu ana kadar 16 Kıbrıslıtürk’ün cansız bedeninin çıkarıldığı Adıyaman‘daki İsias otel enkazından numune alınmasının önemine işaret etti ve Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) Başkanı Tunç Adanır’ın da Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ile iletişime geçtiğini belirtti

Esendağlı: Yargısal süreçte doğru adımların atılmasını sağlayacağız

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Esendağlı, yurttaşların haklı olarak bu facianın sorumlularından yargı önünde hesap sorulması, bu acı ölümlerde payı olan hiç kimsenin cezasız kalmaması beklentisi olduğunu, kendilerini de oluşan bu beklentinin doğrudan muhatabı olarak gördüklerini söyledi.

Esendağlı, “Az önce, Türkiye’de bu konuda suç duyurusunda bulunarak yasal süreci başlatmış olan Türkiye Barolar Birliği‘nin Başkanı Av. Erinç Sağkan ile görüştüm. Yargısal sürecin başlatılması ve takibinde bize ve yakınlarını, evlatlarını kaybeden ailelerimize T.B.B. tarafından her türlü hukuki destek verilecek ve tam bir işbirliği ve koordinasyon içerisinde yargısal süreçte doğru adımların atılmasını sağlayacağız” dedi.

“Kaybettiğimiz canların hakkını ne pahasına olursa olsun sonuna kadar arayacağız”

Aynı şekilde KTMMOB Başkanı Tunç Adanır’ın da TMMOB ile,enkaz alanından numune alınması ve bilirkişilik süreci ile işbirliği içerisinde hareket etmek üzere temas durduğunu belirten Esendağlı, enkazın ve/veya emarelerin yok edilmesi endişesine karşı, enkazdan ivedi olarak ve doğru usulde numune alınmasının hayati önemde olduğunu vurguladı.

Esendağlı, “Bu yüzden Türkiye’deki muhataplarımıza ilaveten Kıbrıs’tan teknik bir heyetin numune alıp, Kıbrıs’a da getirmesi için şu anda gerekli çalışma ve girişimleri yapmaktayız. Kaybettiğimiz canların hakkını ne pahasına olursa olsun sonuna kadar arayacağız” dedi.











Başa dön tuşu