KıbrısManşet

Latif’in özrü kabahatinden büyük: İlgilenemedik, özür dileriz


Kendi sorumluluğunda olan hayvan barınağında, pislik içindeki köpeklerin açlıktan birbirini parçalaması ve yaşananlar karşısında hayvan derneklerinin hiçbir çağrısına kulak vermemesi konusunda özür dileyen Cumhuriyetçi Türk Partili (CTP) Mesarya Belediye Başkanı Ahmet Latif‘in açıklaması toplumdan karşılık görmedi

Latif’in özrü kabahatinden büyük: İlgilenemedik, özür dileriz

Ülke gündemine yansıyan ve gören herkesin isyan etmesine sebep olan Akdoğan Hayvan Barınağı’nda yaşananlardan sonra açıklama yapan Belediye Başkanı Latif, Akdoğan’da Ekim 2022 tarihinde köy içerisinde başı boş gezen ve insanların can ve mal güvenliğini tehdit eden, sürekli korku yaratan sahipsiz köpeklerle ilgili belediyeye bir çok şikayet yapıldığını söyledi.

Latif, “Belediye olarak biz de hem hayvanların güvenliği hem de halkın güvenliğini sağlamak adına hızlı bir şekilde Akdoğan’daki sıkıntıya geçici bir çözüm bulunması için bir alanı tamamen geçici barınak haline getirdik fakat belediyelerin birleştirilmesiyle ve diğer köylerimizde de ayni sorunla karşılaşmamızdan dolayı geçici barınak olarak hazırladığımız bu alan yetersiz kaldı” dedi.

“Yaşanan bu üzücü olay için özür dileriz”

Barınağın geçici bir alan olduğunu ve yetersiz kaldığını bildiklerini, kalıcı, hayvan refahı ve haklarına uygun bir çözüm için çalışmalarımız hızla devam ettiğini savunan Latif, son dönemde herkesi derinden üzen depremden dolayı tüm motivasyonlarını depremzedelere ve acılı insanlara yardım edebilmek ve bir nebze olsun yaralarına merhem olmaya verdikleri için barınak içerisinde oluşan ve hiç kimsenin tasvip etmediği olaylar yaşandığını söyledi.

Latif, “Konuyla ilgili olarak gerekli soruşturmayı başlattık ve hayvanların veteriner kontrollerini de yaptırdık, yaptırmaktayız. Ayrıca gerekli tedbirleri alarak hayvanlara daha güvenli yeni bir alan daha hazırladık. Mesarya Belediyesi olarak söz verdiğimiz ve üzerimize düşen tüm görevleri yerine getireceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Yaşanan bu üzücü olay için özür dileriz” dedi.

Latif’in özrü kabul edilmedi

Latif’in sosyal medyadan yaptığı bu açıklamalara karşı ses yükselten bölge halkı ve hayvan severlerden bazıları şu yorumlarda bulundu;

 

Neler olmuştu?

ozgur_gazete_kibris_akdogan_hayvan_barinagi_hayvan_haklari_dernegi

Haberin tamamı için TIKLAYIN

ozgur_gazete_kibris_akdogan_hayvan_barinagi

Haberin tamamı için TIKLAYIN











Başa dön tuşu