KıbrısSürmanşet

Sol Gençlik: Adamız bölünmüş olsa da mücadelemiz bir

Sol Gençlik, Limasol’da geçtiğimiz akşam saatlerinde Kıbrıs Teknoloji Üniversitesi-TEPAK salonunda düzenlenen LGBTQI+ etkinliğine yapılan homofobik saldırıyla ilgili iki dilli açıklama yaptı

Sol Gençlik: Adamız bölünmüş olsa da mücadelemiz bir

“Sevgili yoldaşlar” başlığıyla yazılı açıklama yapan örgüt, ada bölünmüş olsa da mücadelenin bir olduğunu düşündüklerini, yükselmekte olan faşizme karşı da birlikte mücadele etmek ve LGBT+’ların haklarını savunmak için dayanışmayı ve mücadeleyi daha da büyütmek gerektiğini vurguladı.

Açıklamada, “.Geçtiğimiz günlerde adanın güneyinde yaşayan LGBT+ bireylerin saldırıya uğradığını öğrendik. Bu saldırı; hoşgörüsüzlüğün ve nefretin bir göstergesidir. LGBT+’ların haklarına saygı göstermek ve onları desteklemek, aynı zamanda insan haklarına saygı göstermek anlamına gelir. Bu nedenle, adanın her yerinde LGBT+’ların güvenliğini sağlamak için birlikte çalışmamız gerekiyor” denildi.

Açıklama şöyle devam etti;

“Saldırıya uğrayan LGBT+’lara sesleniyoruz; Yalnız da yanlış da değilsiniz.

Dayanışmamızı açıkça bildiriyoruz ve haklarınızı/haklarımızı savunmaya devam edeceğiz. Bu zorlu zamanlarda, destek olmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız.

Adanın kuzeyinde ve güneyinde yaşayanlar olarak, birbirimize destek olmalı ve faşizme karşı birlikte mücadele etmeliyiz. Faşizme karşı durmalı ve insan haklarını savunmalıyız. LGBT+ ‘lara yönelik her türlü saldırıya karşı çıkmak için hep birlikte hareket etmeliyiz”

………………………………………………………………………….

Αγαπητοί σύντροφοι;

Αν και το νησί μας είναι διχασμένο, εμείς που πιστεύουμε ότι ο αγώνας είναι ένας, θα πρέπει να αυξήσουμε την αλληλεγγύη και τον αγώνα για να πολεμήσουμε μαζί ενάντια στον ανερχόμενο φασισμό και να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των LGBT+. Πρόσφατα, μάθαμε ότι άτομα LGBT+ που ζουν στα νότια του νησιού δέχθηκαν επίθεση. Αυτή η επίθεση είναι εκδήλωση μισαλλοδοξίας και μίσους.

Ο σεβασμός και η υποστήριξη των δικαιωμάτων των LGBT+ ατόμων σημαίνει επίσης σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Γι’ αυτό πρέπει να συνεργαστούμε για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των LGBT+ ατόμων σε όλο το νησί.

Καλούμε τα LGBT+ άτομα που δέχθηκαν επίθεση: Δεν έχεις και άδικο! Εκφράζουμε ανοιχτά την αλληλεγγύη μας και θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά σας. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε.

Ως κάτοικοι του βορρά και του νότου του νησιού, πρέπει να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον και να πολεμήσουμε μαζί ενάντια στο φασισμό. Πρέπει να σταθούμε ενάντια στο φασισμό και να υπερασπιστούμε τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πρέπει να δράσουμε μαζί για να αντισταθούμε σε κάθε είδους επιθέσεις κατά των LGBT+.

Αγαπητό προσωπικό Τύπου, Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας και σας ευχόμαστε καλή δουλειά.











Başa dön tuşu