KıbrısManşet

Candan: Ertuğruloğlu kafatasçı ve ırkçı saplantıları nedeniyle Türkiye’yi de yanlış yönlendirdi

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Armağan Candan, insani yardım konusunda yapılan tüm tartışmaların günün sonunda “hikaye” olduğunu söyleyerek, enkaz altındaki çocukların “tek bir kurtarıcıya ihtiyacı” olduğunu, bunu engelleyen herkesin insanlık suçu işlediğini vurguladı

Candan: Ertuğruloğlu kafatasçı ve ırkçı saplantıları nedeniyle Türkiye’yi de yanlış yönlendirdi

Meclis Genel Kurulu’nun dünkü tartışmalı birleşiminde konuşan Candan, insani yardım konusunda yaşanan tüm tartışmaların sonunda önemli olan tek şeyin; depremin daha ikinci günü AB’nin oluşturduğu insanı yardım mekanizmasında yer alacak olan 20 kişilik arama kurtarma ekibi ve bir doktordan oluşan Kıbrıs Rum ekibinin; gidip Türkiye’de tek bir can dahi olsa -ki ilk 72 saatin ne kadar önemli  olduğunu biliyoruz- kurtarması olduğunu kaydetti.

Candan, “Bütün bunlar hikaye, tek bir canın daha kurtarılmasını sağlayacak olan ekibin Türkiye’ye gitmesine, araya girerek yardımcı olacağına engel oldu Tahsin Ertuğruloğlu, sonuç budur. Ertuğruloğlu, Türkiye’yi de bu yönde yönlendirdi ve işi bozdu, kendi ideolojik kafatasçı ve ırkçı saplantıları nedeniyle, sonuç budur gerisi hikayedir” dedi.

“Tek bir kurtarıcıya ihtiyacı vardı o çocukların, kim buna izin vermediyse suçludur”

Candan şöyle devam etti;

“Kimin ne devleti olduğu o çocukların umurunda değildir. Tek bir kurtarıcıya ihtiyacı vardı o çocukların, Türkiye buna izin vermediyse Türkiye hükümeti de suçludur, Ertuğruloğlu da insanlık suçu işlemiştir.

AB çatısı altında nasıl ki İtalya’nı, Yunan’ı, İngiliz’i gitti, Kıbrıs Cumhuriyeti ekibi de o şekilde gidecekti, başka türlü gitmesi zaten mümkün değil ve bu AB’nin ilgili komisyon üyesi tarafından kamuoyuyla paylaşıldı.

“Tek bir çocuğun daha canının kurtarılamamasının sorumlusu bu anlayıştır”

Kıbrıs Cumhuriyeti de bütün AB heyetinin bir parçası olarak gidecekti, olay buydu. Biz de AB olsun Türkiye’deki ilgililer olsun, bu temasları yaptık, biliyoruz neyin ne olduğunu, bize kimse hikaye okumasın, olayın özeti budur, olay budur, gerçek budur. Tek bir çocuğun daha canının kurtarılamamasının sorumlusu bu anlayıştır”

Neler olmuştu?

ozgur_gazete_kibris_tahsin_ertugruloglu_insani_yardimlari_engellemedim

Meclis’te dün yaşanan tüm tartışmalar için TIKLAYIN











Başa dön tuşu