KıbrısManşet

Avcıoğlu: Arıklı siyasi kariyerinde ilk defa söylediğinin tersini yapmadı

Halkın Partisi (HP) Merkez Yönetim Organı (MYO) Üyesi ve Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-tek) eski Asbaşkanlarından Yusuf Avcıoğlu, Kamu İhale Yasası‘nda AKSA‘ya özel değişikliğe gidildiğini açıklayarak, muhalefete yüklendi; “Atanmış hükümetle hükümetçilik-muhalefetcilik oynayarak, bu ülkenin parça parça peşkeş çekilmesine daha ne kadar seyirci kalacaksınız?”

Avcıoğlu: Arıklı siyasi kariyerinde ilk defa söylediğinin tersini yapmadı

Sosyal medya hesabından “Şirkete özel yasa” başlığı ve belgelerle açıklama yapan Avcıoğlu, “Bu kadarı da olmaz” denen ne varsa UBP-DP-YDP menfaat birlikteliği ile olmaya devam ettiğini söyledi.

Avcıoğlu, Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı‘nın, “AKSA ile pazarlıkta bir noktaya varmamız halinde Kamu İhale Yasası’nda değişiklik yapmak gerekecek” dediğini hatırlattı ve “Böylece siyasi kariyerinde ilk defa söylediğinin tersini yapmamış oldu” dedi.

Avcıoğlu şöyle devam etti;

“Oldu olmasına ama ihaleye çıkmadan adrese teslim doğrudan alım yöntemiyle;

-AKSA ile hangi noktaya geldiniz?
-Yeni kira bedeli nedir?
-Santral kapasitesi ne olacak?
-Garantili alım olacak mı?
-Sözleşme modeli nedir?
-Yap-işlet-devret modeli mi?
-Yap-işlet modeli mi?
-Bir başka özel şirketin daha düşük fiyata elektrik üretemeyeceğine neye göre ve nasıl karar verdiniz?

-Bir başka özel şirketin daha çevreci yöntemler ile elektrik üretemeyeceğine neye göre ve nasıl karar verdiniz?

-Güney Kıbrıs’ın da yaptığı gibi, Kıb-tek’in mevcut santralinde dönüşüme giderek daha ucuz ve daha çevreci bir şekilde elektrik üretilemeyeceğine neye göre ve nasıl karar verdiniz?

-AKSA’nın ortağı mısınız?

-AKSA’nın yönetici misiniz?

Ve son olarak bir soru da ‘meşru muhalefete’; Atanmış hükümet ile Meclis içinde hükümetçilik-muhalefetcilik oynayarak, bu ülkenin parça parça peşkeş çekilmesine daha ne kadar seyirci kalacaksınız?











Başa dön tuşu