KıbrısSürmanşet

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü çerçevesinde ortak etkinlikler düzenlenecek

Dünya Sendikalar Federasyonu (WFTU) üyesi Türk ve Rum sendikaların kadın büroları, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü çerçevesinde ortak etkinlikler düzenliyor

Sendikaların kadın bürolarından ortak etkinlikler

Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (Dev-iş) Kadın Bürosu adına Sevgül Uludağ‘ın yaptığı yazılı açıklamada, WFTU üyesi sendikaların kadın büroları olarak, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde karşılıklı işyeri ziyaretleri düzenleyecekleri belirtildi.

Sendikaların kadın büroları temsilcilerinin, 6 Mart saat 11.00’da Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası’nın (KTAMS) örgütlü olduğu Lefkoşa’daki Merkezi Cezaevi’nde çalışan kadın emekçilere bir ziyaret yapacağını belirten Uludağ, cezaevinde bulunan kadın mahkumlara da karanfiller bırakacaklarını kaydetti.

Geçmiş yıllarda PEO’nun örgütlü bulunduğu Lefkoşa Genel Hastanesi’nde çalışan kadın emekçilere bir ziyaretten görünüm

Uludağ, “Temsilcilerimiz daha sonra Dev-iş’in örgütlü bulunduğu Yenidüzen gazetesi ve SİM Radyo-TV’ye de bir ziyarette bulunarak, burada kadın emekçilerle bir araya gelecek, sonrasında ise KTAMS’ta birlikte öğle yemeğine katılacaklar” dedi.

Uludağ şöyle devam etti;

“7 Mart 2023 Salı günü ise sendikalarımızın kadın büroları temsilcileri, PEO’nun örgütlü bulunduğu Lakadamya Belediyesi’nde kadın emekçileri ziyaret edecekler ve onlarla bir araya gelecekler, ardından PEO merkezinde öğle yemeğine katılacaklar.

Kadın büroları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Kıbrıslı Türk kadın örgütleri, sendikaları ve PEO ile POGO’nun Lefkoşa’da ara bölgede Dayanışma Evi’nde düzenleyeceği etkinliğe de katılarak ortak barış mesajı verecekler

İmza koyan sendikalar:

PEO, DEV-İŞ, KTAMS, KTÖS, KTOEÖS, BES, KOOP-SEN ve DAÜ-SEN











Başa dön tuşu