KıbrısManşet

Erhürman: Bu komite anlamsız, biz çekiliyoruz 

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Cumhuriyet Meclisi‘nde kurulan “Depreme Dair, Mali, İdari ve Sosyal Önlemlerin Takibine İlişkin” oluşturulan geçici Ad-hoc Komite‘den çekildiklerini açıkladı

Erhürman: Bu komite anlamsız, biz çekiliyoruz

Meclis’te parti milletvekilleriyle yaptığı basın açıklamasında konuşan Erhürman, hükümetin sendikaların Anayasa Mahkemesi’ne gitmesi ve muhalefetin de Meclis’te direniş göstermesi sonrası geri çektiği, “maaşlardan bir sene boyunca kesinti öngören” Yasa Gücünde Kararname benzeri bir maaş kesintisi içeren bir yasa önerisi hazırladığını söyledi.

Erhürman hükümetin, kendi gelirlerinden kesinti yapmadan yurttaş sayesinde kaynak oluşturup sonra da “bakın ben yaptım” deme gayretinde olduğunu belirterek, “Biz bugün itibariyle komitenin anlamsız olduğunu söyleyerek bu komitede çekiliyoruz” dedi.

“Bu konudaki en doğru yöntem ek bütçe hazırlamak”

Kıbrıs’ta olası bir depreme karşı hazırlık yapılması kapsamında olduğunu ve bunun için bir Ad-hoc komite kurulduğunu ancak komiteye getirilmek üzere hazırlanmakta olan yasa önerisinin, muhalefetin ve sivil toplum örgütlerinin taleplerini içermediğini, geri çekilen Yasa Gücünde Kararname ile aynı olduğunu kaydeden Erhürman, bu konudaki en doğru yöntemin ek bütçe hazırlamak olduğunu söyledi.

Erhürman, ” ‘Kaynağı kim yönetecek?’ sorusunun yanıtı; Bakanlar Kurulu. Bu kaynağın yönetiminde sivil toplum örgütleri ve mümkünse muhalefet de yer almalı.











Başa dön tuşu