KıbrısManşet

Polis Genel Müdürlüğü 19 Temmuz olaylarından bir kez daha mahkum oldu

Türkiye‘de dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın adaya ziyaretini Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) önünde protesto eden eylemcilere şiddet uygulayan Polis Genel Müdürlüğü (PGM) bu davaların birinden daha mahkum edildi

Polis Genel Müdürlüğü 19 Temmuz olaylarından bir kez daha mahkum oldu

Polis Genel Müdürlüğü, 19 Temmuz 2011’de eylemcilere saldırması ve şiddet uygulaması bir kez daha mahkum oldu.

Polisin saldırısının mağdurları arasında bulunan Doğu Akdeniz Akademik Personel Sendikası (Daü-sen) üyesi iki kişinin açtığı dava 7 Mart’ta sonuçlandı.

Daü-sen’in hukukçusu Avukat Öncel Polili’nin yürüttüğü iki davanın birincisi geçen yıl, ikincisi ise 7 Mart 2023 tarihinde sonuçlandı. Polis Müdürlüğü her iki davada da mahkûm oldu ve tazminat cezasına çarptırıldı.

Daü-sen konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı;

19 Temmuz 2011 tarihinde, Lefkoşa’da eski KTHY önünde gerçekleşen eylemde polis güçleri eylemcilere saldırmış, çok sayıda kişiyi yaralamıştı.

Polisin saldırısının kurbanları arasında Daü-sen üyesi iki kadın meslektaşımız da bulunuyordu. Sendikamızın hukukçusu Öncel Polili’nin yürüttüğü iki davanın birincisi geçen yıl, ikincisi ise 7 Mart 2023 tarihinde sonuçlandı. Polis Müdürlüğü her iki davada da mahkûm oldu ve tazminat cezasına çarptırıldı.

Böylece 12 yılın ardından polis müdürlüğünün saldırısının haksızlığı, verdiği zarar mahkemece onaylanmış oldu.
Yaşasın örgütlü mücadelemiz

19 Temmuz 2011’de ne olmuştu?

19 Temmuz 2011’de dönemin TC Başbakanı Erdoğan’ın adayı ziyareti sırasında Kıbrıs Türk Hava Yolları önünde yaşanan protestolarda kktc polisi, eylemcilere şiddet uygulamıştı.

Bugün, dönemin TC Başbakanı Erdoğan’ın adaya gelişi sırasında yaşanan olayların yıldönümü… KKTC’de İrsen Küçük başkanlığında UBP Hükümeti vardı.

Dönemin Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, dört bakanıyla birlikte “20 Temmuz” kutlamalarına katılmak üzere adaya gelmesi olaylara neden oldu.

Öğleden sonra Hamitköy kavşağında polisle Erdoğan’ı protesto eden göstericiler arasında arbede çıktı. Akşam saatlerinde ise KTHY binası önünde eylem yapanlara polis çok sert şekilde saldırdı ve hiçbir sebep göstermeden eylemcileri darp etti, 6 kişiyi tutukladı.











Başa dön tuşu