KıbrısManşetSağlık

Hastalar ve ailelerine bir umut ve yaşam armağan etmiş oldular

Kemal Saraçoğlu Vakfı donör arşivine geçtiğimiz yıllarda örnek vererek kayıt yaptıran dört muhteşem insan; Salih Güzeltaş, Ogün Öneri, İsmet Özgem nakil bekleyen hastalarına kök hücre ve Yunus Macit ise hastasına kemik iliği bağışında bulunarak, hiç tanımadıkları kişilerin hayata yeniden başlamalarını sağladılar

Hastalar ve ailelerine bir umut ve yaşam armağan etmiş oldular

Dünya İlik Bankası donör arşivine kayıt olmuş 4 gönüllü bağışçı, geçtiğimiz aylarda uyum gösterdikleri hastaları için kök hücre ve kemik iliği bağışı yapmışlardır. Tamamen gönüllülük esasını benimseyerek, hiç tereddüt etmeden dünyanın herhangi bir yerinde uyumlu ilik için bekleyen hastalarının hayata yeniden başlamalarını sağlayan kahramanlar, hastalar ve ailelerine bir umut ve yaşam armağan etmiş oldular.

Donörlerin ortak yorumu ise; işlemin kimseyi korkutmaması gerektiği, ihtiyacı olan bir hastanın sağlığına kavuşmasını sağlamanın bir kişinin hayatı boyunca yaşayabileceği en güzel şeylerden bir tanesi olduğu ve bu işleme hiç düşünmeden seve seve, defalarca gönüllü olabilecekleri şeklinde oldu.

Özeralp: Kanseri yaşamadan sorumluluk hissedebilmek erdemdir

Kemal Saraçoğlu Vakfı Koordinatörü Servet Özeralp yaptığı açıklamada, vakfın sloganı olan “Kanseri yaşamadan sorumluluk hissedebilmek erdemdir” ilkesini benimseyerek, tamamen gönüllülük çerçevesinde hiç tanımadıkları kişilere umut olan donörlere tekrardan sonsuz teşekkürlerini iletti.

Özeralp sözlerine, “2000 yılından bu yana Kemal Saraçoğlu Vakfı ve Karaiskakio Vakfı iş birliği ile gönüllülerden Dünya İlik Bankası için numuneler alınmaktadır. 18-45 yaş arası, KKTC kimlik kartına sahip, daha önce bu amaç için örnek vermemiş sağlıklı bireylerden alınan kan veya tükürük örneği ile özelde kendi ülkemizdeki genelde ise Dünyadaki ilik/kök hücre nakli ihtiyacı olan hastalara yardım eli uzatmak için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz” diyerek devam etti.

“Bugüne kadar 90 Kıbrıslı Türk donörün, tamamen gönüllü olarak ilik/kök hücre bağışı yaparak hastalarının hayata ikinci kez başlamalarına vesile olmuş olması vakıf olarak bizler için de muhteşem bir gururdur” diyen Özeralp, kriterlere uyan herkesin örnek vererek kayıt yaptırması çağrısında bulunarak, “Siz hayattayken birisinin hayatını kurtarmanın tarifi imkansız” diyerek sözlerine son verdi.











Başa dön tuşu