KıbrısManşet

Hocanın: Mağusa’da yaşanan acı hepimizi derinden etkiliyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, Mağusa’daki okul binalarının depreme dayanıklılığı olmadığı gerekçesiyle “çadırlarda” eğitim başlamasına işaret ederek, DAÜ laboratuvar ve dersliklerinin Eğitim Bakanlığı‘nca belirlenen okullar tarafından kullanıma açılacağını belirtti

Hocanın: Mağusa’da yaşanan acı hepimizi derinden etkiliyor

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Hocanın, yaşanan deprem felaketi sonrasında özellikle Mağusa şehrinde hissettikleri derin acının herkesi etkilediğini söyleyerek, bir devlet üniversitesi olarak öncelikle öğrencileri olmak üzere, halkın ihtiyaçlarının giderilmesine katkıda bulunmak üzere yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirtti.

Hocanın, “Sorumluların hak ettikleri cezaya çarptırılmalarını sağlamak üzere başlatılan hukuki sürece, üniversitemiz akademik ve yönetsel personeli özellikle bilimsel ve teknik alanlarda katkıda bulunmakta, meslek odaları, Barolar Birliği ve diğer kurumlarla koordineli bir şekilde çalışmaktadır” dedi.

“DAÜ laboratuvar ve derslikleri, Bakanlıkça belirlenen okullar tarafından kullanılmaya başlanacak”

Tüm paydaşlar ve halkın katkısı ile yeni dönem başlangıcında, depremden etkilenen ve DAÜ’ye gelen öğrencilerin ihtiyaçları karşılanırken, özellikle Mağusa’da bulunan okul binalarının değerlendirilmesi ve eğitime hazır hale getirilmesi süreçlerine ilk günden itibaren aktif destek verdiklerini kaydeden Hocanın, tüm altyapı ve olanaklarının Eğitim Bakanlığı koordinasyonunda öğrencilerin kullanımına sunulduğunu belirtti.

Mağusa Naık Kemal Lisesi öğrencilerinin eğitim görmesi için okul bahçesine kurulan çadırlar

Hocanın, “Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Merkezi de Mağusa Belediyesi iş birliği ile çocuklarımızın bu zorlu süreci en az kayıpla atlatabilmeleri için kullanılabilecektir. Önümüzdeki haftadan itibaren üniversitemiz laboratuvar ve derslikleri, Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen okullarımız tarafından kullanılmaya başlanacaktır. DAÜ, çocuklarımızın eğitim kayıplarının giderilmesi ve güvenli ortamlarda eğitim alabilmelerinin sağlanabilmesi için ilgili kurumlarla işbirliği içerisinde tüm gücüyle çalışmaya devam edecektir”











Başa dön tuşu