KıbrısManşet

Namık Kemal Lisesi ve Cumhuriyet Lisesi’nde “çadırda eğitim” başladı

Mağusa Namık Kemal Lisesi öğrencilerinin 600’ü, 24 günlük aradan sonra kendileri için kurulan “çadır sınıflarda” eğitime başladı, okulun diğer yarısını oluşturan 600 öğrenci ise yeterli çadır alanı olmadığı için online eğitime geçti ancak internet alt yapısı sağlıklı olmadığı için eğitim hala başlamadı

On yıllardır denetlenmedi, güçlendirilmedi

Türkiye’de yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin yarattığı yıkımın ardından gözlerin çevrildiği kamu binalarının başında gelen okullarda “çadırda eğitim” utancı yaşanmaya devam ediyor.

Çoğu 1974 öncesi yapılan okulları, depreme kadar denetlemeyen ve güçlendirme çalışması yapmayan yetkililer, olası bir depremde risk oluşturduğu gerekçesiyle birçok okul binasını eğitime kapattı, okul bahçelerine çadır sınıflar kuruldu.

Kolon ve kirişleri gözle görülür risk oluşturduğu için 24 gündür okula gidemeyen Mağusa Namık Kemal Lisesi öğrencileri için kurulan “çadır sınıfların” olduğu alana giden Özgür Gazete muhabiri Kadir Sidal’ın okul yöneticilerinden aldığı bilgiye göre; okulun toplam öğrenci sayısı olan bin 200 öğrenciye aynı anda çadır kurulacak alan bulunamadı.

Bu yüzden okulun yanındaki türbe otoparkına, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı (GKK) ve Eğitim Bakanlığı işbirliğinde kurulan 12 çadırda, yalnızca 600 öğrenci eğitim görmeye başladı, kalan diğer 600 öğrenci için ise online eğitime başlanması planlandı.

ancak online eğitim verecek öğretmenler için okul bahçesine yerleştirilen prefabrik yapının internet alt yapısı tamamlanamadı, online eğitim başlayamadı.

Plana göre; şu an çadırlarda eğitim gören 9. ve 12. sınıflar; Pazartesi-Çarşamba-Cuma günleri çadırlarda olacak ve 10. ve 11. sınıflar da online eğitime alınacak. Önümüzdeki hafta ise 10. ve 11. sınıflar çadırlara gelecek, diğer sınıflar online eğitim alaca.

Bu arada çadırlar, türbe otoparkına kuruldu ancak gün boyu türbeyi ziyarete gelenler için de alan açık tutuldu. Çocuklar çadır sınıflarda ders yaparken, türbe ziyaretçileri de alana girebiliyor.

Ayrıca Geçitkale’de bulunan cumhuriyet Lisesi’nde de çadırda eğitime geçildi.

Haber: Kadir Sidal
Fotoğraflar: Rifat Karaca











Başa dön tuşu