KıbrısManşet

Altıok: Gözü DAÜ’de olanlar ve avuçlarını ovuşturanlar varsa, boşuna. Avuçlarını yalarlar






Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Akademik Personel Sendikası (DAÜ-SEN) eski Başkanlarından Akademisyen Hasan Ulaş Altıok, kurumun tarihinin en büyük mali krizine doğru sürüklendiğini söyleyerek, alınması gereken önlemleri sıraladı

Altıok: DAÜ tarihinin en büyük mali krizine sürükleniyor

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Altıok, DAÜ’de işlerin hiç iyi gitmediğini, okulun göz göre göre, hiçbir önlem alınmadan tarihinin en büyük mali krizine doğru sürüklendiğini söyleyerek, çok yakında maaş ödeyemeyecek duruma gelineceğini savundu.

Altıok, “O gün geldiğinde kurum karışacak. ‘Elden çıkarmak’ çok kolaylaşacak. Beklenen ve hedeflenen bu mu acaba? Buna izin verilmemelidir. Verilmeyecektir de” dedi.

“Kurtarma projesi hazırlanmalıdır”

Yapılması gerekenin aslında çok basit olduğunu ve çok geç kalındığını söyleyen Altıok, durum tüm detayları ile başta çalışanlar olmak üzere tüm kamuoyu ile paylaşılması ve hükümetin, rektörlüğün ve sendikaların, aynı masa etrafında toplanması gerektiğini belirtti.

Altıok, “Kurtarma projesi hazırlanmalıdır. Klasik olacak ama gelir artırıcı-gider azaltıcı önlemler derhal uygulamaya sokulmalıdır. Tüm paydaşların katkıları ile hazırlanacak kurtuluş projesini uygulayabilecek bir yönetim görevde olmalıdır. Bu kriz döneminde kurumu yönetecek ekip yeni bir seçim süreci ile belirlenmelidir. Mevcut yönetim de özeleştirisini yaparak bu seçime katılıp güvenoyu almayı deneyebilir” dedi.

“İşimiz bu defa gerçekten çok zordur. Sıkıntılı bir süreç olacak”

Proje ve hedeflerin takvimlendirilmesi, kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerin ve önlemlerin belirlenmesi, hedeflere ulaşılamadığı anda da görevde olan yönetimin (kim isterse olsun) derhal istifa etmesi gerekliliğinden bahseden Altıok, başarabilecek olanların görevde olmasının gerektiğini, DAÜ’yü bu noktadan sonra kurtarabilecek tek şeyin; hesap verebilirlik, tüm paydaşların katkıları ve DAÜ gibi kalitesi tartışılamaz bir üniversiteyi özellikle de üçüncü ülkelerde tanıtabilecek ve öğrenci akışını sağlayabilecek, kurumu yüksek rekabet koşullarında verimli bir şekilde yönetebilecek vizyona sahip bir yönetim anlayışı olduğunu kaydetti.

Altıok, “İşimiz bu defa gerçekten çok zordur. Sıkıntılı bir süreç olacak. Çalışanların kuruma her zaman olduğu gibi sahip çıkacağına eminim. Ama gelinen aşamada hesap vermeden, özeleştiri yapmadan, hatta hiçbir istifa gerçekleşmeden hataların bedelini de doğrudan çalışanlara yüklemek de mümkün olmayacaktır” dedi.

“Gözü DAÜ’de olanlar ve avuçlarını ovuşturanlar varsa, boşuna. Avuçlarını yalarlar”

DAÜ’nün tüm ülke için çok önemli bir kurum olduğunun altını çizen Altıok, “Ekonomik katkıları yanında yüksek öğrenimde kalite kriteridir de. Doğru adımlarla sorunlarına çözümler üretebilecek tecrübeye de sahiptir. Gözü DAÜ’de olanlar ve avuçlarını ovuşturanlar varsa, boşuna. Avuçlarını yalarlar” ifadelerini kullandı.









Başa dön tuşu