KıbrısManşet

Temsilcilik bütçesi 100 milyona yakın, 2 buçuk milyonu sadece konsolos maaşları!

Depremzedelere yardım etmek için dahi emekli ve asgari ücretli dahil maaşlardan kesintiye gitmeye hazırlanan UBP-DP-YDP Hükümeti, ülkenin kaynaklarını yandaş istihdamı ve izaz-ikram dışında bir de ne işe yaradığı kendinden menkul “dış temsilciliklere” harcamaya devam ediyor

Kamu binaları bekliyor, onlar hız kesmiyorlar

60 Bin TL’ye akşam yemeği, 250 bin TL’ye günlük misafir ağırlama, on binlerce liraya izaz-ikram ve akaryakıt giderini halkın vergilerinden ödeyen hükümet, harcamalarında hız kesmiyor.

Türkiye’de yaşanan depremler sonrası, okul ve hastaneler başta olmak üzere binaların depreme dayanıklılığı tartışma konusu olurken, dış temsilciliklerde görevli olanların ikametgahları için adım atıldı.

Karara gerekçe gösterilen dayanıklılık raporu yok

Resmi Gazete’nin 13 Mart 2023 tarihli sayısındaki 10 Mart 2023 tarihli karara göre; Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli’nin kaldığı ikametgahın depreme dayanıklılık konusunda zaaflarının olduğu bilgisi yer aldı.

Herhangi bir dayanıklılık raporunun bulunmadığı Bakanlar Kurulu kararına göre; bu sebeple yeni bir eve taşınması öngörülen Başkonsolos, kendisine Mersin’in en lüks semtlerinden birinde bulunan lüks bir siteyi seçti.

Konsolosa süper lüks sitede havuzlu daire: Kira bedeli 25 bin TL

Mersin’in Çiftlikköy Mahallesi’nde bulunan ve yapımı geçtiğimiz sene biten havuzlu lüks bir sitenin 13. katında bulunan daire, aylık 25 bin TL’den bir yıllığına peşin olarak kiralandı.

26 temsilcilik, en az 4 bin 500 euro maaş: 81 milyon TL’lik bütçe

KKTC’nin, 7’si Türkiye’de olmak üzere, Abu Dhabi, Manama ve Budapeşte de dahil 26 dış temsilciliği var. Buralara atanan Başkonsolosların ortalama maaşının da 4 bin euro civarında olduğu biliniyor.

2022 yılında dış temsilcilikler için bütçeden ayrılan para 81 milyon idi. Bunun 2 buçuk milyon TL civarı ise sadece maaşlara gidiyor.

İlgili karar;

 

 

Haber: Pınar Barut











Başa dön tuşu