KıbrısManşet

AB’den 1.2 milyon euro destek alan merkez, çok kültürlülüğü teşvik eden etkinliklere ev sahipliği yapacak

Avrupa Birliği (AB) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı‘nın (UNDP) mali desteği ve Maronit halkının iş birliği ile kurulan Kormakitis Dayanışma Merkezi binası bugün açıldı, Türkiye ve Suriye’deki depremlerde ve Yunanistan’daki tren kazasında hayatını kaybedenler için saygı duruşuyla başlayan açılışa siyasetten de birçok isim katıldı

Kormakitis Dayanışma Merkezi binası açıldı

AB tarafından finanse edilen Yerel Altyapı Hizmetleri (LIF) çerçevesinde, UNDP Kıbrıs’ın çok toplumlu ortamında uzlaşma ve bir arada yaşamaya katkıda bulunmak için Kormakitis/Kormacit Dayanışma Merkezi’nin (KCC) inşaatını tamamladı.

İnşaatın tamamlanması bugün Avrupa Komisyonu, UNDP, diplomatik topluluk ve adadaki farklı yerel toplulukların katılımıyla düzenlenen bir açılış töreniyle kutlandı.

Toplantıya Cumhuriyeti Türk Partisi (CTP) Milletvekilleri Fikri Toros ve Armağan Candan, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Özdemir Berova, Girne Kaymakamı Sinan Güneş, Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, Alsancak-Lapta-Çamlıbel Belediye Başkanı Fırat Ataser ve Avrupa Parlamentosu Üyesi Niyazi Kızılyürek gibi isimler de katıldı.

Eylül 2021’de başlayan proje, AB’den 1 milyon 238 bin 506 Euro tutarında finansman sağlanarak Ocak 2023’te tamamlandı.

Kormakitis Dayanışma Merkezi, diller ve gelenekler, doğanın korunması, geri dönüşüm ve organik ürünlerin tarımsal gelişimi dahil olmak üzere çok çeşitli programlar ve öğrenme fırsatları sunmayı amaçlamaktadır.

Merkez aynı zamanda hem Kıbrıs’ta hem de ötesinde çok kültürlülüğü teşvik eden etkinliklere ev sahipliği yapacak. Genç sanatçılar, kültürel etkinliklerle sanatsal yetenek ve becerilerini sergileme fırsatı bulacaklar.

Merkez, 60 kişiye kadar olan gruplar için temel konaklama ve yiyecek-içecek sağlayacak şekilde donatılacak.

Bu arada, Merkez’in bahçesinde Şubat 2023’te Türkiye ve Suriye’de meydana gelen deprem ile Yunanistan’da meydana gelen tren kazası sonucu hayatını kaybedenlerin anısına Maronitler tarafından zeytin ağaçları da dikildi.

Daha fazla bilgi ve medya ile ilgili sorularınız için lütfen UNDP ile iletişime geçiniz: [email protected]
veya Tel. +357 22874733 veya +90392 2200027

Avrupa Birliği
389/2006 sayılı Konsey Tüzüğüne dayanan Kıbrıs Türk toplumu için Yardım Programı, Kıbrıs Türk toplumunun ekonomik kalkınmasını teşvik ederek, özellikle adanın ekonomik entegrasyonuna ve iki toplum ve AB ile arasındaki temasların geliştirilmesine ve AB kanunları bütünü hazırlığına (topluluk müktesebatı olarak da anılır) vurgu yaparak Kıbrıs’ın yeniden birleşmesini kolaylaştırmayı amaçlamaktadır.

Daha fazla bilgi için lütfen ziyaret edin:

https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/overview-funding-programmes/aid-programme-turkishcypriot-community_en

EU Infopoint on Facebookhttp://www.abbilgi.eu/enhttp://www.abbilgi.eu/tr/

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı

UNDP, Kıbrıs’ta barış inşası sürecine katkıda bulunmayı ve desteklemeyi ve bir dizi güven artırıcı önlem uygulayarak Kıbrıslı Rumlar ve Kıbrıslı Türkler arasındaki işbirliğini geliştirmeyi amaçlıyor. UNDP tarafından uygulanan Yerel Altyapı Hizmetleri projesi, Kıbrıs’ta güven artırıcı önlemleri desteklemek için tasarlanan AB tarafından finanse edilen proje ve girişimlerin önemli bir parçasıdır. Kıbrıs Türk toplumunda çevresel, sosyal ve ekonomik altyapının iyileştirilmesine yönelik projelerin tasarımı ve uygulanması için teknik yardım sağlamayı amaçlamaktadır.

@UNDPCY on Twitter | on Facebook | on Instagram| on Flickr | www.cy.undp.org











Başa dön tuşu