KıbrısManşet

Özkunt: Bunu istemeyecek olan birinin bu topluma düşman olması gerekir

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Nevzat Özkunt, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası’nın (El-sen) aldığı süresiz grev kararına destek vererek, bunun sonucunda oluşacak olan sıkıntıların ve karanlık günlerin sorumlularının da kurumu AKSA’ya peşkeş çekmek için gözlerini karartmış olan sözde hükümet olduğunu vurguladı

Özkunt: Koca bir toplum ‘Kurumumuza sahip çıkacağız, onu yabancı sermayeye ve birilerinin rüşvet havuzuna çevirmeyeceğiz’ diyor

Parti adına yazılı açıklama yapan Özkunt, El-sen’in geçtiğimiz haftalarda Kamu İhale Yasası’nda AKSA’ya özel yapılmak istenen değişiklikle ilgili hükümete “yasayı geri çekin” uyarısında bulunduğunu hatırlatarak, bugün gelinen noktanın da göz göre göre geldiğini belirtti.

Özkunt, “Bir sendika ve koca bir toplum ‘Kurumumuza sahip çıkacağız, onu yabancı sermayeye ve birilerinin rüşvet havuzuna çevirmeyeceğiz’ derken, hükümet aldığı talimatlar doğrultusunda, bu toplumun özbeöz yerli kurumunu peşkeş çekmekten zerre utanmıyor. Bunun açıklanacak ve bildiğimiz muhalefet yöntemleriyle başa çıkılacak bir tarafı yoktur” dedi.

“Bunu istemeyecek olan birinin bu topluma düşman olması gerekir”

Yine El-sen’in açıklamalarına göre; Kıb-tek’in AKSA’dan 4 cent daha ucuza üretim yaptığına dikkat çeken TDP Genel Sekreteri Nevzat Özkunt, burada doğan 28 milyon dolarlık farkın da yine toplumun sırtından AKSA’ya gittiğini belirtti.

Özkunt, “İşte tam da buradaki parayla, kuruma gerekli tüm yatırımlar yapılabilir ve bu toplum kendi elektrik enerjisini daha ucuza ve yatırımlarını güçlendirerek daha temize yapabilir. Bunu istemeyecek olan birinin bu topluma düşman olması gerekir. Alınan grev kararı sonrası yaşanacak tüm sıkıntılardan da bu hükümet denilen yapı sorumlu olacaktır” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu