KıbrısManşet

Maviş: Bizim TOKİ’ye, İlahiyat Koleji’ne ve Fuat Oktaylamış Bakanlar Kurulu’na ihtiyacımız yok

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak Maviş, TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay‘ın Türkiye’nin bir ilindeymiş gibi burada propaganda yaptığını vurgulayarak, Kıbrıs Türk toplumunun; Fuat Oktaylaşmış Bakanlar Kurulu‘na ve onun sözde “müjdelerine” ve TOKİ’ye ihtiyacı olmadığını vurguladı

Maviş: 53 bin öğrenci bu belirsizlikle okullara devam ediyor

TC Cumhurbaşkanı Fuat Oktay’ın İlahiyat Koleji “müjdesi” ve eğitimde yaşanan sıkıntılar nedeniyle Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) ile dün Meclis önünde yaptıkları eylemde konuşan Maviş, Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği‘nin (KTMMOB) depreme dayanıklılık konusunda ilk aşama olarak 835 binayı kontrol ettiğini, bunun da 147 bin metre kare alana denk geldiğini söyledi.

Maviş, “İkinci aşamaya geçti mi hükümet? İleri tetkik yapıyor mu, bilen var mı? Çocuklarımızın içinde olduğu okullar sağlam mı? Hiçbir şey yok. 53 bin öğrenci bu belirsizlikle okullara devam ediyor” dedi.

“Siz İlahiyat Koleji yapın, çocuklarımız da baraka ve çadırlarda eğitime devam etsin”

TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın, KKTC-TC arası imzalanan ve içeriği bilinmeyen protokolün ardından yaptığı konuşmada, sanki Adıyaman’da, Trabzon’da ya da Türkiye’nin herhangi bir ilinde seçim çalışması yapar gibi açıklama yatığını söyleyen Maviş, Oktay’ın 27 dönüm arazi üzerine 83 milyon TL’ye mal olacak şekilde İlahiyat Koleji yapacağı “müjdesini” verdiğini kaydetti.

Maviş, “Siz İlahiyat Koleji yapın, çocuklarımız da baraka ve çadırlarda eğitime devam etsin. Bu mu bize yakışan?” diye sordu.

“Maaşlarınızdan kuruş vermeyin, Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’ne bağış yapın”

Hükümetin “depremzedelere yardım” adı altında maaşlardan kesinti yapmak istemesi konusunda da konuşan Maviş, hükümetin bunu da eline yüzüne bulaştırdığını, yasa önerisinde yaptıkları gramer hatalarından dolayı yasayı Resmi Gazete’de dahi yayınlayamadıklarını anımsattı.

Maviş, “Devlet zorunlu para toplamak istiyor. Toplarken bir taraftan deprem ve ekonomik kayıpları işaret ediyor ama nedense kendi temsil ve ağırlama giderleri, fuarlara katılım ve yurt dışı gezileri bu ekonomiyi hiç etkilemiyor. Maaşlarınızdan bir kuruş kestirmeyin. Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği bağış hesaplarını paylaştı. Maliye Bakanlığı maaşlarımızdan direkt bu derneğe bağış yapabilmemiz için kod açmıyor. Ünal Beyin hükümetine değil, bu derneğe bağış yapın” çağrısında bulundu.

“Dünyada da zenginler listesinde 1135. sırada ama bu kişiden servet vergisi talep etmiyoruz”

Maviş şöyle devam etti;

“Kaynak yok diyorlar Ercan Havalimanı müteahhidinin 500 milyon TL’lik borcunu silmek istiyorlar. 94 bin tane tapusu hazır sözleşme bekliyor, tahsil eden yok. Tam 20 milyar TL bekliyor, onlar inşaat şirketlerine tolerans geçiyorlar.

1.9 milyar dolar geliri olan, adanın üçüncü büyük zengini, dünyada da zenginler listesinde 1135. sırada ama bu kişiden servet vergisi talep etmiyoruz.

Bu ülkede tek itibar var; Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanların itibarı. Bu yüzden gözümüzün içine baka baka külliyeye devam ediyorlar.

“Bizim vatandaşlarımız rüzgar ve güneş panelleri kurmasın Aselsan gelsin kursun”

AKSA diye ucube yapı getirdiler Kıbrıs’a. Yılda 28 milyon dolar cebimizden buraya akıtılıyor üstelik alım garantisi de var. Ama Kıb-tek’e yatırım yok, solar panelle ilgili yatırımlar durdu ama ülkeye Aselsan‘ı davet ediyoruz.

Aselsan yeşil enerjiye yatırım yapıyor Türkiye’de. Yani bizim vatandaşlarımız rüzgar ve güneş panelleri kurmasın Aselsan gelsin kursun, yeşil enerjinin getirisini de Türkiye’ye götürsün.

140 metre kare evde, iki çocukla dört kişi yaşıyoruz, bu ayki elektrik faturamız 4 bin lira. Neden? Çünkü ihalesiz akaryakıt alıyorlar, faturasını biz ödüyoruz, ses çıkarmazsak bu faturalar 8 bin TL olacak.

“Bir protokol var, metin ortada yok”

Geçen sene Nisan ayında gizli kapaklı teslimiyet protokolü imzaladılar, içeriğini ancak 26 Mayıs’ta öğrendik.

Geçtiğimiz günlerde de imzalanan bir protokol var. Bununla ilgili tek bildiğimiz Fuat Bey ve Ünal Beyin açıklamaları, metin ortada yok.

Geçen sene 3.2 milyar hibe etmişlerdi. Yüzde 80’i Ankara‘da çıkılacak ihaleler içindi. Bu yıl bunu da bilmiyoruz. Ne kadarı kredi, ne kadarı hibe ne kadarı Ankara’da çıkılacak ihaleler için verilecek bilmiyoruz.

Maraş’a 1192 tane TOKİ konut projesi yapacaklarmış. Fuat Bey, Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılacak seçim öncesi burada şovunu yaptı ama bu konutlar kime verilecek ve dağıtılacak söylemedi.

“Bizim TOKİ’ye ve Fuat Oktaylamış Bakanlar Kurulu’na ihtiyacımız yok”

Bizim ülkemizde sosyal konut projesi yapacak bilgi, beceri ve teknoloji vardır, yapılmışlar da vardır.

Bizim TOKİ’ye ve onu buraya getiren Fuat Oktaylamış Bakanlar Kurulu’na ihtiyacımız yoktur.

Girne’deki askeri hastanenin protokolde işi ne? Bu hastane ve Mesarya sulama projesinin kaçıncı müjdesi? Her altı ayda bir müjde verilir.

İki ayda 7.36 Hayat Pahalılığı oldu ülkede, muhtemel yarın da Mart ayı açıklanır ve yüzde 10’u geçer. Aldığımız maaşı cebimizde görmeden bin 400 TL’si gitti bile.

“Vazgeçmeyeceğiz”

Ne dedi Ünal Bey, ‘finansal değil yaşamsal bir protokol’. Evet yaşamımızı, geleceğimizi AKP’ye teslim ediyorsunuz. Bağımsızlık sembolü olacakmış külliye, bağımlılık sembolü olur o ancak.

Temel hak ve özgürlüklerimizden, düşüncelerimizden, laik ve sosyal yaşamımızdan ve kimliğimizden vazgeçmeyeceğiz, kurumlarımızdan vazgeçmeyeceğiz”











Başa dön tuşu