KıbrısManşet

Cesurer: AKSA sistemi tamamen kilitlendi ve ‘biz kötü olmayalım’ diye Teknecik’ten geri çekildi

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-sen) Başkanı Çağlayan Cesurer, hükümet eliyle ve çevik kuvvet eşliğinde Teknecik Elektrik Santrali‘ni işgal eden AKSA ekibinin, sistemi tamamen kilitleyerek, “Bundan sonra biz kötü olmayalım” diyerek sabah itibariyle santrali terk ettiğini açıkladı

Cesurer: Sistem tamamen kilitlendi ve bu noktadan sonra ‘biz kötü olmayalım’ diye geri çekildiler

Sim TV‘de Sami Özuslu’nun programına telefonla bağlanan Cesurer, dün akşam AKSA’nın ekiplerinin Teknecik’e sokulduğunu hatırlattı ancak bu sabah itibariyle bu kişilerin santralden çıkarıldığını kaydetti.

Cesurer, “Sabah tüm adamlarını çektiler. Sisteme yaptıkları müdahaleleri kontrol ediyoruz. Sanırım sistem tamamen kitlendi ve bu noktadan sonra ‘biz kötü olmayalım’ diye geri çekildiler. Gün içinde yaşanacakları göreceğiz” dedi.

“Sistem SOS veriyor. Yani şu anda Teknecik’te üretim birkaç saat içinde devre dışı kalacak”

AKSA ekibinin dün polis ordusuyla Teknecik’e girdikten sonra ne oldu da bu sabah geri çekildiklerini soran Cesurer, bu film kopuyor ve bu sorumluluğu çalışanlara yüklemek için hepsi geri çekildiğini söyledi.

Cesurer, “Sistem SOS veriyor. Yani şu anda Teknecik’te üretim birkaç saat içinde devre dışı kalacaktır. Bu ülkenin bütününün karanlığa gömülmesine sebebiyet verecektir. Bu arızaların giderilmesinin bir prosedürü var. Her şeyi sıfırladılar ve ‘Ne haliniz varsa görün’ diyerek çekip gittiler.

“Buraya gelip, santrali o geri dönülemez noktaya taşıdılar ve ayrıldılar”

Buraya getirilen ekibin kamuoyuna ‘Her şe yolundadır ve çalışanlarda sorun vardır’ imajının verilmek istendiğini ancak ekibin içeri girmesiyle durumun böyle olmadığının anlaşıldığını kaydeden Cesurer, sabaha kadar bazı çalışmalar yapıldığını ancak sabah itibariyle santrali terk ettiklerini belirtti.

Cesurer, “Bu sorunlar diyalog yoluyla hızlı şekilde çözülebilirdi. Her geçen dakika bizi geri dönülemez bir yola sokuyor. Bu noktadan sonra baştan beri söylediğimiz o geri dönülemez noktaya gelip taşıdılar ve ayrıldılar. Sağlık bir şekilde geri dönebilmemiz için Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısı‘nın geri çekilmesi gerekiyor” dedi.











Başa dön tuşu