KıbrısKültür&SanatSürmanşet

Yeni çocuk kitabı “Barışın Sesi” şenlikli bir etkinlikle tanıtıldı

Barışın Sesi” adlı üç dilde hazırlanan çocuk kitabı tanıtıldı, kitabın editörlüğünü üstlenen Nazen Şansal, çocuk ve gençlik edebiyatına özel bir önem verdiklerini söyledi

Şansal: Barış ve ekoloji değerlerini çocuklara aşılamak istiyoruz

Etkinlik, çeşitli yaş gruplarındaki okurların yoğun ilgisiyle gerçekleşti. Khora Yayınları adına kitabın editörlüğünü üstlenen Nazen Şansal yaptığı açılış konuşmasında, çocuk ve gençlik edebiyatına özel bir önem verdiklerini çünkü ve barış ve ekoloji değerlerini çocuklara aşılamak istediklerini belirtti.

Ardından sözü kitabın gerçek sahipleri olan çocuklar aldı ve kitaptan İngilizce, Yunanca ve Türkçe bölümler okudular. Genç müzisyenler Ateş Eektrikçi ve Mayıs Oygar’ın mini konserinin ardından kitabın çevirmenleri Peral Onuralp ve Anna Tsangari de duygu ve düşüncelerini katılımcılarla paylaştı.

Eğitimci yazar İsfendiyar Pilli ise Türkçe ve Yunanca olarak gerçekleştirdiği konuşmasında kitabın hazırlanma sürecini anlatarak emeği geçenlere teşekkür etti. Adamızdaki barış istencini kitaba metaforik olarak yansıttığını anlatan yazar, barış kültürünün gelişmesinde eğitim ve sanatın önemine de değindi.

Yazar sözlerine şöyle devam etti:

“Kitabın oluşma süreci 2000’li yılların başında, Kıbrıs’ta barış engellenemez sloganlarının atıldığı mitinglerle başlar. Bu mitingler içimizde beslediğimiz çözüm ve dünyalı olma isteğimizi coşturmuştu. Ardı arkası gelmeyen sonuçsuz görüşmelerden sonraysa hayaller umutsuzluğa dönüşmişti.

O zamanlar, ben barışa nasıl katkı koyabilirim, ne yapılabilirim diye düşünürken, nerede bir barış etkinliği, nerde bir seminer varsa katılıyordum. Barış adına yapılan tüm bu toplantılarda temel ögenin barış kültürünün yerleşmesi olduğunu anladım.

Barış kültürü, şiddete, çatışmalara, ayrımcılığa karşı bir tavırdır. Halkların barışçıl bir şekilde bir arada yaşayabilmesi için bu tavır çok önemlidir. Barış kültüründe birçok farklı faktörün bir araya gelmesi gerekir; eğitimde, dinde, siyasette, sanatta, iletişimde, yasalar ve insan hakları gibi konularda barış kültürünün yerleşmesi şarttır”

Okurların soru ve yorumlarıyla katkı koyduğu ve kitap alarak yazara imzalattığı etkinlikte müzisyenler de iki dilde şarkılar söylediler.











Başa dön tuşu