KıbrısManşet

Korkmazhan: “Hükümet” ve “Muhalefet” tarafından, oyunun son perdesi sergilendi

Sol Hareket Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, dün Meclis’ten geçen AKSA’ya özel Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısı‘yla UBP-DP-YDP’nin kirli politikalarına bir yenisinin daha eklendiğini vurguladı

Korkmazhan: “Hükümet” ve “Muhalefet” tarafından, oyunun son perdesi sergilendi

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Korkmazhan, dün adrese teslim Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısı ile ilgili Meclis’te “Hükümet” ve “Muhalefet” tarafından, oyunun son perdesinin sergilendiğini söyleyerek
yasanın, kürsü muhalefeti sonrası oy çokluğu ile geçtiğini, siyasi çete koalisyonu olan UBP-DP-YDP’nin, kirli politikalarına bir yenisini eklediğini kadetti.

Korkmazhan, “Şimdi AKSA’nın bitmemiş sözleşmesi 15 yıl daha uzatılacak. Toplumumuz AKSA’ya, kirli ve pahalı enerjiye mahkum edildi. Bu nokta da rejimin çizdiği sınırların dışına çıkmayan, çıkması olası toplumsal hareketlenmelerin önünü almayı kendine görev sayan, tek gailesi hükümet olmak olan muhalefet anlayışının sorumluluğu da büyüktür” dedi.

“Ya yeni bir yol bulacağız ya yeni bir yol yapacağız”

“Tıpkı Külliye konusunda ve diğer bir çok konu da olduğu gibi” diyen Korkmazhan, kendilerinin her alanda süregelen dayatmalara ve iş birlikçi hükümet oluşumlarına karşı, “bırakınız yapsınlar, biz gelince düzelteceğiz” muhalefet tarzına karşı mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.

Korkmazhan, “Ve bundan sonra ‘Ya yeni bir yol bulacağız ya yeni bir yol yapacağız’ ” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu