KıbrısManşet

Özersay: Bugün Meclis’te “Tencere dibin kara seninki benden kara” ana temalı çok laf edilecek

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Sayıştay Başkanı‘nın görev süresini uzatmak için yasa değişikliği yapmak isteyen UBP-DP-YDP Hükümeti‘nin büyük ortağı UBP’nin, CTP-ÖRP hükümeti döneminde yapılan aynı değişikliğe karşı çıktığını, Mahkemeye gittiğini ve hükümete gelir gelmez de yasayı eski haline getiren değişikliği yaptığını hatırlattı

Özersay: Şimdi aynı UBP o söylediklerinin ve yaptıklarının tam tersini yapıyor

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özersay, UBP’nin yıllar önce Sayıştay Başkanı’nın emeklilik yaşını 65’e çıkaran yasaya karşı çıktığını, “Kişiye özel yasadır kabul edilemez” dediğini hatta konuyu Mahkemeye taşıdığını hatırlatarak, hükümete gelir gelmez de değiştirdiğini, 65 yapılan emeklilik yaşını tekrar 60’a çektiğini belirtti.

Özersay, “Şimdi aynı UBP o söylediklerinin ve yaptıklarının tam tersini yapıyor ve Sayıştay Başkanı’na 65 yaşına kadar görevde kalma kapısını açıyor. Yani yaman bir çelişki ortaya koyuyor. Dün başka, bugün başka konuşuyor” dedi.

“İşin kötüsü; UBP’nin yapmak istediği bu değişikliği 2008’de ilk yapanın CTP olması”

İşin kötüsünün; bugün UBP’nin yapmak istediği bu değişikliği 2008’de ilk yapanın CTP olması olduğunu anlatan Özersay,, CTP’nin hükümette olduğu dönemde, dönemin Sayıştay Başkanı’nın emekliliği gelmeden önce emeklilik yaşını 60’tan 65’e çıkaran bir yasayı Meclis’ten geçirdiğini kaydetti.

Özersay, “AKSA ile 15 yıllığına yeniden sözleşme yapılması tartışmaları Meclis’te yapılırken CTP UBP’yi ilgili firmayı ülkeye getirmekle ve ilk sözleşmeyi yapmakla, UBP ise CTP’yi şu anda süresi dolan sözleşmeyi 2009’da CTP-ÖRP hükümeti döneminde uzatmakla suçlamıştı, hatırladınız mı? Bugün Meclis’te Sayıştay Yasası değişikliği görüşüleceğinde yine ve yeniden ‘Tencere dibin kara seninki benden kara’ ana temalı çok laf edilecek. Edilecek edilmesine de olan yine memlekete olacak” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu