KıbrısManşet

Atlı: TDP’nin amacı; Meclis’in sahnesinde bir piyon daha olmak değildir

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mine Atlı, Kıbrıslıtürklerin iradesini gasp edenin AKP olduğunu açık açık söyleyebilenlerle bir araya gelip, Haziran’da yapılacak olan ara seçimlere katılıp katılmamakla ilgili bir karar vereceklerini söyleyerek, TDP’nin amacının; atama hükümet karşısında bir piyon olmak olmadığını vurguladı

Atlı: İrade sözcüğünü kullanıp, halkın buna inanmasını beklemeleri absürt

BRT’de yayınlanan 17. Saat programında Pembe Paşaoğluları’nın haziran ayında yapılacak olan ara seçimle ilgili sorularını yanıtlayan Atlı, TDP olarak ara seçimle ilgili henüz bir karar vermediklerini belirterek, kendisinden önce yayına bağlanan Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın sözlerine atıfta bulundu.

Atlı, “Kudret hocanın irade ve Anayasa konusunda UBP’nin samimiyetsizliği ile ilgili söylediği sözlerine katılıyorum, zaten UBP tabanı da dahil bütün halk bunu görüyor. Anayasal bir gereklilik olarak bu seçimi önümüze koymaları hakikaten çok üzücü, hala irade sözcüğünü kullanıyor olmaları ve halkın da buna inanmasını beklemeleri de absürt geliyor” dedi.

“Kıbrıslıtürklerin iradesini gasp eden kimdir? AKP iktidarıdır”

Özersay’ın gayri meşru bir hükümetin söz konusu olduğu noktasındaki eleştirilerine katıldığını kaydeden Atlı, “Keşke ana muhalefette bu sine-i millet kararına eşlik etse, Meclis’i terk ederek ülkeyi erken seçime götürse. Her gün muhalefetin engel olamadığı yasaların nasıl geçtiğini görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Atlı, “AKP’nin yandaş kurumlarına hizmet etmek adına toplumu nasıl bir sefalete sürüklediklerini ve Meclis’i nasıl perişan ettiklerini görüyoruz zaten. Kudret Hoca birçok şeyi dile getirdi ancak şunu söyledi mi; Kıbrıslıtürklerin iradesini gasp eden kimdir? Kimdir bizim hükümetimizi, yöneticilerimizi ve Meclis’imizi kukla pozisyonuna sokan? AKP iktidarıdır. Bunu söyledi mi?” diye sordu.

“TDP’nin amacı; Meclis’in sahnesinde bir piyon daha olmak değildir”

Bu ara seçimin ne amaçla ve hangi sesi yükseltmek için kullanılacağının önemli olduğunu kaydeden Atlı, çünkü Kıbrıslıtürklerin gerçek iradesinin sesinin her geçen gün kısıldığını, Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin hemen ardından Kıbrıs’ın kuzeyinde yapılacak bir seçimden bahsedildiğini vurguladı.

Atlı, “Bu seçim platformunun bunları dile getirmek için kullanılmasıdır önemli olan. TDP’nin amacı; gayrimeşru bir hükümetin, işlevselliği olmayan Meclis sahnesinde bir piyon daha olmak değildir. Bu toplumun iradesiyle ilgili gailesi olan kesimlerle seçimlere katılıp katılmama noktasında kararını verecektir.

“Kıbrıslıtürklerin iradesini kimin gasp ettiğini açık açık telaffuz etmekten çekinmeyenlerle karar vereceğiz”

Bu karanlık günlerden bir kahraman veya bir siyasi partinin adımıyla çıkılmasının mümkün olmadığını kaydeden Atlı, herkesin Kıbrıslıtürklerin karşısındaki tehdidi berhava etmek adına omuz omuza vererek kenetlenmesi gerektiğini belirtti.

Atlı, “Kıbrıslıtürklerin iradesini kimin gasp ettiğini açık açık telaffuz etmekten çekinmeyen, bundan korkmayan ve biat etmeyen kurum, kuruluş ve örgütlerle bir karar vereceğiz önümüzdeki günlerde. ‘Seçime katılmak gayrimeşruluğa ortak olmaktır’ yaklaşımı da üzücüdür” dedi.

TDP Basın Bürosu











Başa dön tuşu