KıbrısManşetSağlık

Özgöray: Boş kadroların doldurulması için basına çıkmak ve grev yapmak şart mı?

Kıbrıs Türk Veteriner Hekimler Sendikası (KTVHS) Başkanı Dr. Veteriner Hekim Erkut D. Özgöray, Veteriner Dairesi Müdürlüğü‘nün yönetimindeki 8 kadronun boş olduğunu, önemli kararların alınamadığını, vatandaşın ve hayvancının imza gerektire evrakları Bakanlığa elden götürmek zorunda kaldığını söyleyerek, Tarım Bakanı Dursun Oğuz‘a sorunları iletmelerine rağmen kadroların doldurulmadığını belirtti ve grev sinyali verdi

Özgöray: Veteriner Dairesi Müdürlüğü’ndeki kadroların tümü boş!

Sendika adına yazılı açıklama yapan Özgöray, Veteriner Dairesi Müdürlüğü’nde toplamda 6 adet olan I. Derece Şef kadrosunun tümünün, baş veteriner hekim kadrosu ve müdür kadrosu olmak üzere toplam 8 adet yönetim kadrosunun her kademesinin boş olduğunu ve boş tutulmasında da ısrarcı olunduğunu kaydetti.

Özgöray, “Bu durum Veteriner Dairesi Müdürlüğü altında çalışan başta veteriner hekimler olmak üzere dairedeki tüm çalışanları zor durumda bırakmakta, problemli, önemli ve sorunlu durumlarda karar veremez ve rutinde hazırlanan resmi evrakların altına imza atacak sorumlu bulamaz hale gelmiştir” dedi.

“Taşıma su ile değirmen dönmez”

Üç aydır devam eden bu durumun aynı zamanda Veteriner Dairesi’nin hizmet verdiği alanlardaki işlemlerini gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar, hayvancılar ve işletmeleri de olumsuz etkilediğini kaydeden Özgöray, vatandaşların yönetim kadrosunun imzasının gerekli olduğu resmi evraklar için Bakanlık personeline evrak gönderilip geri alınmasını beklediğini belirtti.

Özgöray, “Evrak taşıma ile sürdürülen işlemler ‘taşıma su ile değirmen döndürmeye’ benzemektedir. Karantinadaki hayvanlar bile yönetim boşluğundan nasibini almış, yeterli hijyen ve bakım sağlanamaz hale gelmiştir” ifadelerini kullandı.

“Boş olan tüm kadroların doldurulması için basına çıkmak ve grev yapmak şart mıdır?”

Söz konusu durumla ilgili Tarım Bakanı Dursun Oğuz’la yaklaşık bir ay önce görüşülerek sorunların aktarılmasına rağmen “Baş olmasa da işler yürür” zihniyeti ile Veteriner Dairesi’nin yönetilmeye çalışıldığını savunan Özgöray, en acil olan Müdür ya da Baş Veteriner Hekim kadrolarının ivedilikle doldurulması gerektiğini belirtmelerine rağmen çalışanların da vatandaşların da mağdur edildiğini vurguladı.

Özgöray, “İvedilikle boş olan tüm yönetim kadrolarının kademeli olarak doldurulması için basına çıkmak ve grev yapmak şart mıdır?” diye sordu.











Başa dön tuşu