EkonomiKıbrısManşet

Bengihan: Amcaoğlu bu konuda samimi ise yasa önerisi hazırlayıp Meclis’e sunmalı

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun, “Hayat Pahalılığı Ödeneği’nin altı ayda bir değil üç-dört ayda bir maaşlara yansıtılması” konusunu Bakanlar Kurulu‘na götüreceğini söylemesini olumlu karşıladıklarını açıkladı

Bengihan: Amcaoğlu bu konuda samimi ise yasa önerisi hazırlayıp Meclis’e sunmalı

Sendika adına yazılı açıklama yapan Bengihan, son yıllarda dünyada ve Kıbrıs’ın kuzeyinde yaşanan ekonomik kriz ve Türk Lirası’nın büyük oranda değer kaybetmesi nedeniyle; çalışanların, emeklilerin, dar ve sabit gelirli kesimlerin alım gücünün adeta erdiğini belirterek, yaşanan yüksek enflasyon karşısında alım gücünün korunması açısından büyük önem taşıyan Hayat Pahalılığı Ödeneği’nin iki ayda bir kamu çalışanlarının ve emeklilerin maaşlara yansıtılmasının, aynı zamanda özel sektör çalışanlarının maaşlarına da hayat pahalılığı ödeneğinin yansıtılması için yasal düzenleme yapılmasının gerektiği konusunu birçok kez gündeme getirip, defalarca hükümete çağrı yaptıklarını ancak bu çağrılarının hiçbir karşılık bulmadığını söyledi.

Bengihan, “Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlunun dün yapmış olduğu açıklamada Hayat Pahalılığı ödeneğinin altı ayda bir değil de üç veya dört ayda bir yapılması konusunu Bakanlar Kurulu’nun gündemine getireceğini söylemesi sendikamız tarafından olumlu karşılanmıştır. Sn. Bakan bu konuda samimi ise en kısa sürede yasa önerisi hazırlayıp Meclis’e sunmalı. Aksi halde bu açıklaması popülist bir çıkışın ötesine geçmeyecektir” dedi.











Başa dön tuşu