KıbrısManşet

Alkım: İnsanlığı bu pislikten ancak işçilerin, emekçilerin örgütlü gücü çıkarabilir

Devrimci Komünist Birlik (DKB) Başkanı Yusuf Alkım, tüm işçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Kuğulu Park’taki DKB kortejinde buluşmaya çağırdı

Alkım: Onlar sermayelerine sermaye katabilsinler diye biz işçiler ve emekçiler her gün yeni bir zamla karşı karşıya bırakılıyoruz

Birlik adına “Yaşamlarımıza sahip çıkmak için örgütlü mücadeleye” başlıklı yazılı bir açıklama yapan Alkım, küçük bir azınlığın zenginlik ve refah içerisinde yaşadığı, geriye kalan milyarlarca insanın her geçen gün daha da yoksullaşarak sefalete mahkum edildiği bir düzende yaşanıldığına dikkat çekti.

Alkım, “O küçük azınlık, sömürü ve yolsuzluklarla elde ettikleri büyük sermayelerini daha da artırabilmek uğruna doğaya düşman, insana düşman bu düzeni devam ettirebilmek için her türlü gerici yola başvuruyor! Onlar sermayelerine sermaye katabilsinler diye, biz işçiler, emekçiler her gün yeni bir zam, yeni bir kriz, yeni bir dayatma ile karşılaşmak zorunda bırakılıyoruz” dedi.

“Kıbrıs halkları işçi, emekçilerin önderliğinde devrimci bir mücadele ile iktidarı ele geçirmeli”

Alkım şöyle devam etti;

“Tam bir barbarlık düzenine dönüşmüş olan bu düzeni dağıtmak, merkezine insanı, doğayla barışık planlı bir yaşamı koyan sosyalist üretim ilişkilerini kurmak artık bir tercih olmaktan çıkmış, acil bir zorunluluk durumuna gelmiştir.

Bu krizlerden ancak onun temel nedeni olan emperyalizme bağlı sömürgeci-işgal düzeninden kopuşu sağlayarak kurtulabiliriz.

Bunun için Kıbrıs halkları işçi, emekçilerin önderliğinde devrimci bir mücadele ile iktidarı ele geçirmeli ve demokratik bir düzen kurulmalıdır.

“Demokratik bir düzen Demokratik Halk Devrimi ile kurulabilir”

Halkın egemenliğine dayalı demokratik bir düzen, işçilerin emekçilerin halka önderlik etmesi ve örgütlü bir devrimci güç yaratması ile gerçekleştirilecek olan, Demokratik Halk Devrimi ile kurulabilir.

Evlerimizde açlıktan, sokakta salgınlar, iş cinayetleri ya da işsizlikle tehdit edilen bizlerin ihtiyacı olan bu düzenin devamını sağlayacak küçük iyileştirmeler değildir!

Bizim ihtiyacımız olan bu düzenden kurtulmak ve yerine insanca yaşayacağımız sömürüsüz, eşit, adil bir düzen kurmaktır!

“İnsanlığı bu pislikten ancak işçilerin, emekçilerin örgütlü gücü çıkarabilir”

Biz işçiler, emekçiler bunu yapabilecek bilgi ve beceriye sahibiz, yeter ki gücümüzün farkına varalım ve devrimci örgütlenmemizi sağlayarak güçlerimizi bir araya toplayalım!

Şimdi umutsuzluğa düşme değil, egemenlerin bizlere dayattığı bu kokuşmuş düzene tüm dünya halkları ile birlikte baş kaldırma ve insanca yaşayabileceğimiz bir düzen için ayağa kalkma zamanıdır!

İnsanlığı bu pislikten ancak işçilerin, emekçilerin örgütlü gücü çıkarabilir!

– Tüm işçiler, emekçiler olarak kendi kuracağımız ortak işyeri komitelerinde bir araya gelelim.
– Kendi malımız olan sendikalara üye olarak sahip çıkalım, sendikaları yeniden kendi örgütlerimize dönüştürelim.
– İşçilerin, emekçilerin devrimci gücünü ortaya çıkarabilmek için DKB’de örgütlenelim!

Emeğimizin sömürülmesine, ülkemizin işgal edilerek bölünmesine ve ilhak çabalarına, giderek yoğunlaştırılan faşist baskılara karşı sesimizi yükseltmek için; 1 Mayıs’ta, Saat 17:15’de Kuğulu Park’ta Devrimci Komünist Birlik kortejinde buluşuyoruz”











Başa dön tuşu