KıbrısManşet

Elmalı: Çavuşoğlu’nun açıklaması tasarının Meclis’te beklediği gerçeğini değiştirmiyor

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Ozan Elmalı, geçtiğimiz yaz ayları boyunca eylem ve protestolarla geçmesini engelledikleri Öğretmenler Yasası (Değişiklik) Tasarısı‘yla ilgili Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu‘nun “A-B öğretmen ders saatleri” konusundaki maddeyi geri çektiğini söylediğini hatırlattı ancak önerisinin Meclis‘ten resmi olarak çekilmesine kadar mücadele edeceklerini vurguladı

Elmalı: Çavuşoğlu’nun açıklaması tasarının Meclis’te beklediği gerçeğini değiştirmiyor

Sendika adına yazılı açıklama yapan Elmalı, geçtiğimiz yıl yaz aylarında Eğitim Bakanlığı’nın Öğretmenler Yasası’nda ”A ve B öğretmenin ders saatleri konusundaki değişiklik” de dahil olmak üzere bazı değişiklikler yapmak için öğretmen sendikaları ile hiçbir istişare veya görüşme yapmadan harekete geçtiğini hatırlatarak, yaz ayları boyunca ve sonrasında öğretmenlerle birlikte sürdürdükleri kararlı mücadele ve direniş sonucunda, Meclis’e giden bu maddelerin yasalaşmasını bu güne kadar engellemeyi başardıklarını belirtti.

Elmalı, “Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu geçen gün katıldığı bir televizyon programında ‘A-B öğretmen ders saatleri’ konusunda önerdiği yasa değişikliği tasarısını geri çekeceğini ifade etmiştir. Eğitim Bakanı’nın öğretmenin özverili çalışmalarını anlamış olması ve A-B öğretmenlerin kazanılmış haklarını değiştirmekten vazgeçtiğini açıklaması bizim açımızdan memnuniyet verici olsa da, yasa değişiklik önerilerinin Meclis’te bekliyor olduğu gerçeğini değiştirmemektedir” dedi.

Elmalı şöyle devam etti;

“Bilinmelidir ki; bizlerin Öğretmenler Yasası’ndaki öğretmen mağduriyetleri ve eğitim adına ortaya koyduğumuz değişiklik taleplerimiz ortadadır, masadadır. Eğitim Bakanlığı ile konuşulduğu gibi oluşturulacak ortak metin ile yasanın Meclis’e götürülmesi ve özellikle Göç yasasına bağlı öğretmenlerimizin yaşadığı sıkıntıların ve mağduriyetlerin giderilmesi için adım atılması kaçınılmazdır.

Bu konudaki mücadelemiz hız kesmeden sürecektir. Yazın sıcağında kışın yağmurunda bu mücadeleye katkı koyan, dayanışma gösteren tüm öğretmenlerimize selam olsun.











Başa dön tuşu