KıbrısSağlıkSürmanşet

Fizyoterapistler Derneği tarafından yürütülecek olan “StandUp Right/Dik Durmak Projesi” imzalandı



Kıbrıs Türk toplumuna yönelik AB Yardım Programı kapsamında Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Kıbrıs Türk Fizyoterapistler Derneği tarafından yürütülecek olan “StandUp Right/Dik Durmak Projesi” 13 Nisan 2023 tarihinde imzalandı

Omurga sağlığı alanında uzman fizyoterapistler eğitim verecek

Proje, ilkokul çağındaki çocukların beden farkındalıklarını sağlayarak genel olarak doğru duruş, egzersiz ve fiziksel aktivitenin beden sağlıkları için önemini, özelde ise omurga sağlığını ve koruyucu fizyoterapi eğitimini vermeyi hedeflemektedir.

StandUp Right projesi 24 ay boyunca Kıbrıs’ın kuzeyinde 6 bölgedeki toplam 12 ilkokulda 3.,4.,5. sınıf öğrencilerine ve 4 özel eğitim merkezindeki öğrencilere beden farkındalığı ve omurga sağlığı alanında uzman fizyoterapistlerin vereceği eğitimleri içermektedir.

Proje ayrıca sürdürülebilirlik açısından beden eğitimi ve sınıf öğretmenlerini de eğitmeyi hedeflemektedir. Bu kapsamda çocuklarda oluşabilecek omurga sorunları ile ilgili bilgilendirici seri eğitimler düzenlenecektir. Eğitimlerin sonucunda ise uzmanlar tarafından hazırlanacak olan ve ilköğretim müfredatına alınması hedeflenen kitapçık tüm paydaşlar ile paylaşılacaktır.

 

 

Proje ayrıca toplum sağlığını korumaya yönelik yapılacak eğitimlerin yanında Fizyoterapistlerin Birlik ve Meslek ile ilgili yasal metinleri Avrupa Birliği yasal metinlerine ve standartlarına uygun olarak düzenlemeleri ve derneğin kapasitesini geliştirmeyi de amaçlamaktadır.

StandUp Right Projesi, hem geleceğimiz olan çocuklarımızda fiziksel dik duruşu hedeflerken hem de fizyoterapistlerin yıllardır yasal bir statüde çalışmalarını engelleyen yasal metinlerin iyileşmelerini de sağlayacaktır.

Proje Koordinatörü Münevver Özakalın proje ile ilgili haber ve etkinlikleri Kıbrıs Türk Fizyoterapistler Derneği Facebook hesabı, Cyprus Physio Instagram hesabı ve www.ktfb.org internet sitesi üzerinden takip edilebileceğini ayrıca [email protected] e-mail adresinden soru ve görüşlerin iletilebileceğini aktardı.

KIBRIS TÜRK FİZYOTERAPİSTLER DERNEĞİ
Belediye Sokak No:1 Başkent Sanat Merkezi Yenişehir/Lefkoşa
[email protected]
www.ktfb.org











Başa dön tuşu