KıbrısManşet

Yandaş istihdama 24 milyon TL ayıran ve yangın helikopteri olmayan KKTC’de bir yangın daha…

Yıllardır bir yangın helikopterine bütçe ayırmayan ‘KKTC‘nin Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar, Yeşilırmak‘ın güneyindeki yangınla ilgili Kıbrıs Cumhuriyeti’nden yangın helikopteri talebinde bulunduklarını ve güneyden bir hlikopterin şu an müdahale ettiğini açıkladı

Tatar: Yaptığımız girişmimler sonucu güneyden bir hava aracı söndürme aracı çalışmalarına katılıyor

Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu aracılığıyla açıklama yapan Tatar, “Yeşilırmak köyünün güney kısmında bugün öğle saatlerinde başlayan ve rüzgârın etkisiyle yayılan yangını söndürme çalışmalarına, devletimizin ilgili bütün birimleri büyük bir özveriyle devam ediyor” dedi.

Yangına ilk müdahalenin Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’na (GKK) bağlı helikopter, GKK ekipleri, Orman Dairesi, itfaiye ve Sivil Savunma Teşkilatı ekipleri tarafından gerçekleştirildiğini, yapılan girişimler sonucunda Türkiye’den de yangına müdahale etmek için yangın söndürme helikopterinin, bölgeye intikal etmek için yola çıktığını belirten Tatar, “Diğer yandan verdiğim direktif doğrultusunda, Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi M. Ergün Olgun’un Kriz Teknik Komitesi vasıtasıyla yaptığı girişimler sonucunda, gerekli aranjmanın sağlanarak GKRY’den de bir yangın söndürme uçağının yangın yerine intikal etmek için hazırlandığını vurgulamak istiyorum.
Havadan ve karadan yapılan müdahalelerle rüzgârın yarattığı mukavemete rağmen yangının kontrol altına alınması en büyük temennimizdir” dedi.

24 milyon TL’ye istihdam

Yıllardır helikopter alınması için yapılan eylemlerin sonuç vermediği, yangın helikopteri için bütçe ayrılmadığı ‘KKTC’de, geçtiğimiz günlerde sınavsız-münhalsiz, hukuka aykırı tam 70 istihdam yapıldı.

Bu istihdamların bütçeye yıllık yansıması tam 24 milyon TL.

Fotoğraflar: Bağımsız Medya











Başa dön tuşu