KıbrısManşetSağlık

İncirli: Hekimle hasta arasındaki barış uzunca bir süreden beri bozulmuştur

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Dr. Sıla Usar İncirli, Mağusa‘da hastası tarafından kliniğinde bıçaklanarak yaralanan Dr. Sadrettin Tuğcu olayına işaret ederek, yaşananların; sorumluluk almamak için hedef gösteren yönetim anlayışının bir sonucu olduğunu söyledi

İncirli: Hekimlik bir sanattır ve bu sanatın ana unsuru insandır

Sosyal medya hesabından “Son olsun demekle son olmuyor” diyerek açıklama yapan İncirli, bugün ülkede bir hekim bıçaklanarak ciddi şekilde yaralandığına işaret ederek, “Sağlıkta şiddeti önlenmek, sıfır şiddet, sıfır tolerans hedefine ulaşmak için elbette öncelikle yasal düzenlemeler yapılmalı, cezalar arttırılmalıdır” dedi.

“Ama aynı zamanda yapılması gereken çok daha genel bir sorun olan, hayatın her alanını etkileyen, emeğin ve bilginin değerini bilmeyen, gün geçtikçe yozlaşan yönetim anlayışından derhal uzaklaşmaktır” diyen İncirli, hekimliğin bir sanat olduğunu, bu sanatın ana unsurunun da insan olduğunu belirtti.

“Hekimle hasta arasındaki barış uzunca bir süreden beri bozulmuştur”

İncirli şöyle devam etti;

“Hekimle hasta arasındaki barış uzunca bir süreden beri bozulmuştur. Bu durum en çok da hekimlerin sağladığı hizmete ihtiyaç duyan halkı etkilemektedir.

Kendilerini insan yaşamını kurtarmaya adamış olan hekimler ve sağlık çalışanları ancak güvenli ve özgür bir ortamda çalışmaları halinde hastalarına faydalı olabilirler.

Bu gün yaşadıklarımız, sadece sağlıkta değil her alanda kendi sorumluluğunu gözden kaçırmak için itibarsızlaştırma ve hedef gösterme kolaycılığına kaçan yönetim anlayışının bir sonucudur.

Çok kıymetli meslektaşım Dr. Sadrettin Tuğcu’ya geçmiş olsun dileklerimi iletirken, tedavisini üstlenen doktor ve hemşire dostlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunarım”

Neler olmuştu?

Mağusa’da, Üroloji Uzmanı Dr. Sadrettin Tuğcu, kendi özel kliniğinde hastası 32 yaşındaki Ç.E adlı kişi tarafından “stediği tedaviyi yapmaması” bahanesiyle karnından bıçaklanmıştı.

Haberin devamı için TIKLAYIN











Başa dön tuşu