KıbrısManşetSağlık

Tıp-iş & KTHES: Şiddet varsa, hizmet yoktur!

Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-iş) Başkanı Dr. Şükrü Onbaşı ve Kıbrıs Türk Hemşirelet ve Ebeler Sendikası (KTHES) Başkanı İbrahim Özgöçmen, bugün acil hizmetler hariç sağlık alanında genel greve gittiklerini ve Meclis’e yürüyeceklerini duyurdu

“Doktorun bıçaklanması bardağı taşıran son damladır”

Yapılan yazılı açıklamada, uzun zamandır sağlıkta artan şiddet olaylarının kamuoyunun malumu olduğu hatırlatılarak, geçtiğimiz haftalarda ambulansta görevi başında bulunan sağlık çalışanı hemşirelerinin darp edilmesinin ardından, en son olarak iki gün önce bir sağlık çalışanı doktorun bıçaklanmasının bardağı taşırdığı belirtildi.

Açıklamada, “Sendikalarımız bugün sabah 09.00-13.00 saatleri arasında ada genelinde grev kararı almıştır. Grevimiz yataklı tedavi kurumları dairesine bağlı acil servisler, diyaliz servisleri, yoğun bakımlar ve acil ameliyatlar haricinde tüm birimlerde ve Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi’ne bağlı sağlık merkezlerinde 112 ambulans hizmetleri hariç tüm sağlık ocakları ve sağlık merkezlerinde hizmetler verilmeyecektir” denildi.

Sağlık Bakanlığı önünde başlayacak eylemde Meclis’e yürünecek

Açıklama şöyle devam etti;

“Herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına Sağlık Bakanlığı’nı bilgilendirir ve gerekli tedbirleri almaya davet ederiz. Eylemimiz saat 10.00 da Sağlık Bakanlığı önünde başlayacak ve Meclis önünde yürüyüşe geçilecektir.

‘Şiddet varsa, hizmet yoktur’ sloganıyla artan şiddet olaylarını protesto etmek amacıyla eylemimize katkı koymak isteyen tüm halkımız ve sivil toplum örgütlerini yarın saat 11.00’da Meclis önüne davet ediyoruz”

Neler olmuştu?

Mağusa’da, Üroloji Uzmanı Dr. Sadrettin Tuğcu, kendi özel kliniğinde hastası 32 yaşındaki Ç.E adlı kişi tarafından “stediği tedaviyi yapmaması” bahanesiyle karnından bıçaklanmıştı.

Haberin devamı için TIKLAYIN











Başa dön tuşu