KıbrısSürmanşetYaşam

Konunun insani boyutunun AB kurumlarına taşınması başlıkları konuşuldu

Kimliksizler temsilcileri ile Unite Cyprus Now temsilcileri bir araya gelerek, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kendi vatandaşlarının Kıbrıslı çocuklarına kimlik vermemesi konusunda fikir alış verişinde bulundu

Konunun insani boyutunun AB kurumlarına taşınması başlıkları konuşuldu

Bu durumun yarattığı insan hakları ihlallerinin gündemde tutulması, hukuki mücadelenin yanı sıra güney kamuoyuna ve Avrupa Birliği kurumlarına konunun insani boyutunun da taşınması gibi başlıklarda ilerleyen görüşme oldukça verimli geçti.

Unite Cyprus Now aktivistleri, kimliksizlik sorununun gündemlerinde olduğunu, özellikle AB yetkilileri ile yaptıkları görüşmelerde bu konuyu dile getirdiklerini belirttiler.

Ayrıca insanların gündelik hayattaki sorunlarını Kıbrıs sorununun çözümü sonrasına ertelememenin önemine vurgu yaptılar.

Kimliksizler ise Kıbrıs halklarının dostluk ve barış değerleri çerçevesinde yakınlaşmasını savunan Unite Cyprus Now ile aynı amaca sahip olduklarını vurgulayarak, çocuklarımızın ve gençlerimizin Kıbrıs Cumhuriyeti kimliğine sahip olmasının, bu yakınlaşmayı ve barış umudunu pekiştireceğini belirttiler.

Bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunan örgüt temsilcileri, barış ve insan hakları amacıyla dayanışma ve işbirliğini geliştirmek üzere toplantıyı sonlandırdılar.











Başa dön tuşu