KıbrısManşet

VİDEO HABER: Yandaş Rezalet! Gemide sağlık görevlisi yok muydu?

Kıbrıs’tan Hatay’a Akgünler adlı şirkete ait gemilerle Hatay’a 14 Mayıs seçimlerinde oy kullanmaları için götürülen Türkiyeli seçmenler, söz verilen saatte geri getirilmedi, gemide fenalaşan seçmene müdahale edecek sağlık görevlisinin dahi olmadığı iddia edildi

Dönüş seferi defalarca ertelendi

Gemilerle oy kullanmaya götürülenler arasından bir grup seçmen gazetemize ulaşarak, kendilerine pazar akşamı geri döneceklerinin söylendiğini ancak sürekli erteleme yapıldığını, önce Pazartesi saat 14.30’da kalkacağının söylendiğini ve 11.00’da limanda olmalarının istendiğini belirtti.

Saatlerce limanda bekletildiklerini anlatan seçmenler, birkaç kez daha erteleme yapıldığını ve geminin ancak akşam saatlerinde kalktığını kaydetti.

“Gemide sağlık görevlisi yoktu”

Geminin neden kalkmadığıyla ilgili Akgünler gemi şirketinin yetkililerinden bilgi almak istediklerini ancak “Oy kullandınız, işiniz biti” muamelesiyle karşılandığını söyleyen seçmenler, bu sırada gemi yetkilileriyle tartışan bir yolcunun da fenalaştığını belirtti.

İlgili kişinin geminin geç kalmasıyla ilgili soruya şirket görevlilerinin kötü muamele yaptığını öne süren seçmenler, denizin ortasındaki gemide bayılan kişiye müdahale edecek bir sağlık görevlisinin dahi olmadığını da iddia etti.

CHP’li Başkan açıklamıştı: Siyasi nedenlerle iptal ettiler

Hatay‘ın CHP’li Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Kıbrıs’ın kuzeyindeki ihtiyaçlı/depremzede seçmeni oy kullanmaları için Türkiye’ye götürmek istediklerini, tüm izinleri almalarına rağmen KKTC Ulaştırma Bakanlığı tarafından seferlerinin iptal edildiğini açıklamıştı.

Savaş, bunun siyasi sebeplerle yapıldığını, özel ticari şirket olan Akgünler‘in sivile kapalı özel liman olan İskenderun Limak Limanı‘na AKP’li seçmen taşıdığını, yolcu salonu olmayan limanda kurallara aykırı şekilde pasaport kontrolü yapıldığını belirtmişti.

ozgur_gazete_kibris_chp_lutfu_savas_kktc_ulastirma_bakani_seferleri_iptal_etti_akgunler_akp_li_secmen_tasidi

Haberin tamamı için TIKLAYIN











Başa dön tuşu