KıbrısManşetYaşam

Gürtay: Nefret değil sevgi kazanacak

Basın Emekçileri Sendikası (Basın-sen) Örgütlenme Sekreteri Növber Gürtay, LGBTİ+’lara yönelik nefret, şiddet ve ayrımcılık içeren her türlü tutum ve davranışın önüne geçmek ve bu hakları daha da iyileştirilmesini sağlamak için inançla ve inatla mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti

Gürtay: İktidar sessiz kalıyor, zaman zamanda aktif bir şekilde nefret söylemlerine katılıyor

Sendika adına yazılı açıklama yapan Gürtay, dünyada ve Kıbrıs’ta cinsiyet kimlikleri ve cinsel yönelimi nedeniyle ayrımcılığa uğrayan, temel insan haklarına erişemeyen LGBTİ+ların, artan fiziksel ve psikolojik şiddetle karşı karşıya olduğunu hatırlattı.

Gürtay, “Ülkemizde iktidar, zaten ayrımcılığa maruz kalan ve nefret suçlarıyla mücadele eden LGBTİ+’ların yanında olmak yerine; genelde sessiz kalıyor, zaman zamanda aktif bir şekilde nefret söylemlerine katılıyor.
Ülkemizde yaşayan her bireyin çalışma hakkını, ifade ve düşünce özgürlüğünü, sağlık ve eğitim hakkını korumak ve geliştirmek devletin yükümlülüğündedir. Bu hakların iktidar tarafından sağlanmadığını çok açık bir şekilde bugünde de bir kez daha ifade ediyoruz” dedi.

“Nefret değil sevgi kazanacak”

Gürtay şöyle devam etti;

“Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine dayalı ayrımcılık ve nefret söylemi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) pek çok kararında Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin (AİHS) diğer pek çok maddesinin yanı sıra, sözleşmenin işkence yasağı başlıklı üçüncü maddesinin de ihlali olarak kabul edildiği hatırlatırız.

LGBTİ+’lara yönelik nefret, şiddet ve ayrımcılık içeren her türlü tutum ve davranışın önüne geçmek ve bu hakları daha da iyileştirilmesini sağlamak için inançla ve inatla mücadelemizi sürdüreceğimizi paylaşıyor ve nefret değil sevgi kazanacak diyoruz.











Başa dön tuşu