KıbrısManşet

Eylem: Biliyoruz ki; talimatla yapılmak istenenin eğitimle hiçbir ilgisi yoktur

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem, depremin üzerinden üç aydan fazla zaman geçmesine rağmen okul binalarının karot ve dayanıklılık testlerinin yapılmadığını ve okulların Eylül’de nasıl açılacağının bilinmediğini söyleyerek, bu sorunlar dururken öğretmenlere talimatla saldıran hükümete ve Eğitim Bakanlığı‘na karşı direnmekten vazgeçmeyeceklerini vurguladı

Eylem: Biliyoruz ki; talimatla yapılmak istenenin eğitimle hiçbir ilgisi yoktur

Sendika adına yazılı açıklama yapan Eylem, geçtiğimiz yıl öğretmene rağmen “Yüksek Danışma“dan geçirilip, Meclis’te ivediliği alınarak bekleyen Öğretmenler (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın komitede görüşülmesinin gündeme geldiği andan itibaren grev ve eylemlerle tavırlarını ortaya koyduklarını hatırlattı.

Eylem, “Günlerdir sokaktayız. Eylemdeyiz. Bize, haklarımıza, onurumuza ve sendikamıza yapılan saldırılara karşı direniyoruz ve direnmeye devam edeceğiz. Grev ve eylemlere katılarak kararlılığını gösteren ve mücadeleye katkı koyan tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz” dedi.

Eylem açıklamasına şöyle devam etti;

“Hedefleri; hem özlük haklarıyla hem toplumsal haklarla mücadelede başı çeken öğretmenin haklarını gasp ederek dize getirmektir. Öğretmenin örgütünü, sendikasını zayıflatmak, bölmek, etkisiz hale getirmektir.

Biliyoruz ki; talimatla yapılmak istenenin eğitimle hiçbir ilgisi yoktur. Hedefleri özelde öğretmen, genelde toplumumuzdur, toplumumuzun geleceğidir. Eğitimin ne halde olduğunu hep birlikte gördük, görüyoruz, yaşadık, yaşıyoruz.

“Okullarımızın karot ve dayanıklılık testleri hala yapılmamıştır. Eylül’de bu okullar ne yapacak? Nasıl açılacak? Kimse bilmiyor “

6 Şubat depreminin üzerinden üç aydan fazla bir süre geçti. Depremde yaşanan kayıplar bizleri derinden üzmüştür. Bir kez daha dile getirmek ve sabırlar dilemek isteriz.

Depreme karşı risk taşıyan okullarımızın hala daha karot testleri ile dayanıklılık tespitleri yapılmamıştır. Yıkılması gerektiği aylarca öncesinden net olan bazı okullarımızda dahi ihale işlemleri yapılmamış, çivi dahi çakılmamıştır. Hala daha Eylül’de bu okullarımız ne yapacak? Nasıl açılacak? Kimse bilmemektedir.

“Bu mücadele hepimiz içindir, öğretmen direnecektir”

Bina, altyapı ve donanımla ilgili sorunların yanında, kalabalık ve seneye daha da kalabalık olması beklenen sınıflar, okullara ayrılmayan bütçeler, okul güvenlikleri, Türkçe bilmeyen yabancı öğrenciler, Disiplin Tüzüğü, Sınıf Geçme Tüzüğü gibi bazı tüzükler ve eğitimde daha birçok sorun varken Eğitim Bakanlığı veya hükümet bırakın çözümler üretmeyi, tüm sorunları yok sayıp bir kenara koymaktadır.

Eğitim Bakanlığı veya hükümet sorunların üzerini örterek öğretmene saldırmakta ve toplum önünde öğretmeni itibarsızlaştırmaya çalışmaktadır.

Kabul etmiyoruz!

Sayın Bakan, hükümet yetkilileri ve tüm siyasiler bilmelidirler ki; öğretmen kararlıdır ve direnecektir. Gerekirse hiçbir faaliyeti, töreni, sınav hazırlıklarını, sınavları yapmayacak, notları söylemeyecek, karne ve diploma vermeyecek, eylülde okulları açmayacaktır. Gerekirse dayatanlara, talimat alanlara karşı sokakta dimdik ayakta duracaktır.

Bu mücadele hepimiz içindir. Çocuklarımız, gençlerimiz ve geleceğimiz içindir. Eğitimdeki sorunlara çözüm üretmek yerine kaosu derinleştirmek isteyen, eğitimi ticari mala dönüştüren, çocuklarımızı çadırlara mahkûm eden, eğitim gailesi olmayan öğretmene saldırmayı, dayatmalarla gaspları kendilerine şiar edinmişlere karşı mücadeleye devam edeceğiz. Bilinmelidir ki; bugün öğretmen kaybederse yarın tüm toplum kaybedecektir.

Bu nedenle velilerimiz de toplumun tüm kesimleri de sesimizi duymalı ve mücadelemize destek vermelidir.

Talimatı verenler ve alanların hedefinin ne olduğunu biliyoruz. Özelde öğretmen ve örgütü genelde toplumumuzdur.

Ancak bilinmelidir ki; vazgeçmeyeceğiz, susmayacağız, tek yumruk olarak bize saldıranlara gerekli dersi vereceğiz.

22.05.2023 Pazartesi günü saat 12.00’da okul temsilcilerimiz ve kurullarımız düzeyinde KTÖS’le birlikte Eğitim Bakanlığı’na siyah çelenk konacaktır”











Başa dön tuşu