KıbrısSürmanşet

Korkmazhan: Öğretmenlerin haklı mücadelesinin yanındayız

Bağımsız Milletvekili Adayı Abdullah Korkmazhan, beraberindeki heyet ile birlikte, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’nı (KTÖS) ziyaret ederek, sendika ve öğretmenlerin mücadelesine destek belirtti ve “Üç Adımda Çözüm Odaklı Siyaset” yaklaşımını paylaştı

Korkmazhan: Öğretmenlerin haklı mücadelesinin yanındayız

Ziyarette yaptığı konuşmada, eğitimde çözüm bekleyen onlarca sorun varken atanmış UBP-DP-YDP hükümetinin öğretmen hakları ve onuruna yönelik saldırılarını sürdürmesini şiddetle protesto ettiklerini kaydeden Korkmazhan, sendikaların ve öğretmenlerin haklı mücadelesinin yanında olduklarını vurguladı.

Korkmazhan, ‘Üç Adımda Çözüm Odaklı Siyaset’ yaklaşımlarının en önemli adımlarından birinin Kıbrıs Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği vatandaşlığından kaynaklanan hakların elde edilmesi ve etkin bir şekilde kullanılması olduğunun altını çizdi.

Kıbrıs sorununda kapsamlı çözüme ulaşana kadar, Kıbrıs Cumhuriyeti ve AB vatandaşlığından kaynaklanan toplumsal haklarımızı elde edebilmek için uluslararası hukuk temelinde çok boyutlu bir mücadele yürüteceklerine dikkat çeken Korkmazhan, “AB vatandaşları olarak Erasmus+ programının dışında bırakılmış olmamız kabul edilemezdir. Erasmus+, eğitim, öğretim, gençlik ve spor alanlarında AB’nin en büyük programlarından biridir. Kıbrıslıtürk okul, öğretmen ve öğrencilerin bu programlara doğrudan katılımı ile ilgili bir takım düzenlemeler yapılması mümkün ve gereklidir. Kıbrıs’ın kuzeyinde, diğer AB ofislerine benzer, Kıbrıs Cumhuriyeti kurumları ile işbirliği içerisinde çalışabilecek ve Kıbrıslıtürklerin doğrudan bu programlara ulaşımını sağlayabilecek bir mekanizma kurulmalıdır” dedi.

Bologna sürecine dâhil olmak için de Kıbrıs Cumhuriyeti üniversiteleri ve AB mekanizmaları ile işbirliği olanaklarının yaratılmasının mümkün olduğunu, bu yönde çalışmalarına devam edeceklerini kaydeden Korkmazhan, Kıbrıs Cumhuriyeti ve AB vatandaşlığından kaynaklanan eğitim alanındaki hakların elde edilmesi ve etkin bir şekilde kullanılması için KTÖS ile işbirliğini ilerleteceklerini vurguladı.











Başa dön tuşu