KıbrısSürmanşet

Kıbrıs Türk Fizyoterapistler Derneği Olağan Genel Kurulu yapıldı

Kıbrıs Türk Fizyoterapistler Derneği Olağan Genel Kurulu yapıldı, Başkanlığa ise Dr. Fizyoterapist Şahveren Yücel yeniden getirtildi

Kıbrıs Türk Fizyoterapistler Derneği Olağan Genel Kurulu yapıldı

Kıbrıs Türk Fizyoterapistler Derneği’nin iki yılda bir düzenlenen Olağan Genel Kurulu 10 Haziran 2023’de Lefkoşa EMAA Sanat Merkezi Bahçesi’nde gerçekleştirildi. Divan Başkanlığı’nı Nafia Bekiroğlu ve Divan Başkan Yardımcılığını Sibel Karaca üstlendi.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, kapalı oylama sistemiyle gerçekleşen seçimle görevi devralan yeni yürütme kurulu şöyle oluştu;

Başkan:
Dr. Fzt. Şahveren Yücel

Asbaşkan:
Uzm. Fzt. Münevver Özakalın

Genel Sekreter:
Uzm. Fzt. Yelda Kıngır Soykurt

Mali İşler Koordinatörü:
Yrd. Doç. Dr. Sevim Öksüz

Halkla İlişkiler Koordinatörü:
Uzm. Fzt. Caniz Tonyalı

Eğitim Koordinatörü:
Uzm. Fzt. Batuhan İ. Dericioğlu

Faal üyeler:
Uzm. Fzt. Ayşe Volkan
Uzm. Fzt. Erdoğan Çetintaş
Uzm. Fzt. Kamil Bayraklı

Yedek Üyeler:
Fzt. Feride Mustafa
Uzm. Fzt. Necati Özler

Denetleme Kurulu:
Fzt. Nafia Bekiroğlu (Denetleme Kurulu Başkanı)
Fzt Sibel Karaca
Uzm. Fzt. Emine Kütüküt
Fzt. Buğçe Ebeler (yedek üye)

Disiplin Kurulu:
Yrd. Doç. Dr. Fzt. Melis Sahilli Bağkur (Disiplin Kurulu Başkanı)
Uzm. Fzt. Burcu Dericioğlu Toksöz
Fzt. Kardelen Besen
Uzm. Fzt. Hüseyin Özkader (yedek üye)

Açıklamada şunlar kaydedildi;

“2023 Olağanüstü Genel Kurulunda Faaliyet ve Mali Raporlarun sunumu ardından 2023 yılında başarılı bir proje ile almaya hak kazandığımız Avrupa Birliği Fonu ile yapılacak topluma katkısı yüksek çalışmanın detaylı sunumu yapıldı. 2023 yılında hala meslek ve birlik yasaları olmamasının zorlukları ve fizyoterapi mesleğini etkilediği ile ilgili temennilerde bulunan dernek üyeleri, yasanın projeye ait önemli maddelerinden biri olduğunu ve hızlı bir ivme ile özellikle Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra’nın desteği ve takibi ile devam ettiğini aktardı.

Yasanın bir an önce çıkması ve fizyoterapi ve rehabilitasyon diploması olmayanların ‘sahte’ uygulamalarının devletçe ve ‘Birlik’ altında denetlenmesi gerektiğinde hemfikir olundu.

Önümüzdeki dönemde de derneğin en asli hedeflerinin halk sağlığının korunması adına geliştirilen Avrupa Birliği Projesinin yürütülmesi, 2021-2023 döneminde özellikle pandemi sonrası zorlukla gerçekleştirilmiş faaliyetlerin daha da genişletilmesi ve meslektaşlarımızın aidiyet duygusunu güçlendirerek bir çatı altında daha güçlü bir ‘Birlik’ olmak olduğu da vurgulandı”











Başa dön tuşu