KıbrısManşet

CTP: Gazetecileri kapı dışarı etmek etik değerlerden bihaber olmaktır

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Ersin Tatar’ın Cumhurbaşkanlığı binasına girdiğinden beridir çiğnemediği etik ve demokratik değer kalmadığına vurgu yaparak, Gazeteci Serhat İncirli’ye destek belirtti

CTP: Gazetecileri kapı dışarı etmek etik değerlerden ve demokrasiden bihaber olmaktır

Yazılı açıklama yapan CTP, gazeteci Sn. Serhat İncirli’nin, Türkiye Cumhuriyeti’nde gerçekleştirilen seçimlerin ardından ilk ziyaretini kuzey Kıbrıs’a gerçekleştirilen Türkiye Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın temaslarını takip etmek üzere Cumhurbaşkanlığı’nın gazetecilere açık duyuru yaparak akreditasyon başvurusu alması ve akredite olan gazetecilerin de bu temasları izlemek amacıyla Cumhurbaşkanlığı’na gitmesi sonrasında, bugüne kadar hiç yaşanmamış bir biçimde Cumhurbaşkanlığı binasından dışarıya çıkarıldığını hatırlatarak, “Gazetecileri kapı dışarı etmek etik değerlerden ve demokrasiden bihaber olmaktır” dedi.

CTP açıklamasında, “Cumhurbaşkanlığı binasına girdiğinden beridir çiğnemediği etik ve demokratik değer kalmayan Ersin Tatar’ın bu toplumun değerlerine son saldırısı ise gazetecileri kapı dışarı etmek olmuştur. Bu tavır açıkça acizlik ve kendini bilmezliktir. Etik değerlerden ve demokrasiden bihaber olmaktır. Bunun izah edilebilir yanı yoktur. Tatar’ı bir an önce Kıbrıs Türk halkına yapmış olduğu saygısızlıkları durdurmaya ve mümkün olduğunca erken bir vakitte Cumhurbaşkanlığı binasından ayrılmaya davet ederiz. Gazeteci Sn. Serhat İncirli’nin ve özgür basının yanında olduğumuzu bildiririz” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu