KıbrısSürmanşet

Korkmazhan: Geri adım yok. Biat etmek yok. Mücadeleye devam!

Bağımsız Milletvekili adayı Abdullah Korkmazhan, gazeteci Serhat İncirli’nin yasak konularak Cumhurbaşkanlığı‘na alınmaması protesto ederek, saraydan asıl çıkması gerekenin “atanmış kayyum” Ersin Tatar olduğunu söyledi

Korkmazhan: Saray’dan çıkarılması gereken gazeteciler değil o makamı işgal eden atanmış kayyum Tatar’dır

Yazılı açıklama yapan Korkmazhan, Kıbrıslıtürk aydın ve yurtseverlerin Türkiye’ye girişini yasaklayan, biat etmeyenleri tutuklamalar ve baskılar ile susturmaya çalışan saray rejiminin ve Kıbrıs’ın kuzeyindeki atanmış kayyumların, baskı ortamını ileriye taşımaya devam ettiğine dikkat çekerek, Gazeteci Serhat İncirli’nin Cumhurbaşkanlığına girişini yasaklayan faşizan zihniyeti şiddetle protesto ettiğini söyledi.

Korkmazhan, “Düşünce ve ifade özgürlüğüne, özgür basına yönelik yapılan bu antidemokratik uygulama kabul edilemezdir. Saray’dan çıkarılması gereken gazeteciler değil, o makamı işgal eden atanmış kayyum Ersin Tatar’dır. Memleketimize ve özgürlüklerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Geri adım yok. Biat etmek yok. Mücadeleye devam. Özgür basın ve gazeteci Serhat İncirli’nin yanındayız” dedi.











Başa dön tuşu