EkonomiKıbrısManşet

Dizdarlı: Tebrikler! 40 yıl düşünsek aklımıza böyle bir fikir gelmezdi vallahi!

Yüksek Yönetim eski Denetçisi (Ombudsman) Emine Dizdarlı, Bakanlar Kurulu‘nun “dövizdeki dalgalanmalara karşı halkın alım gücünü korumak” maksatlı aldığını açıkladığı kararlar arasında “siyasi partiler, sendikalar ve sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen piyango ve balo biletlerinin” de KDV sıfırlamasına tabi tutulduğuna dikkat çekerek, “40 yıl düşünsek aklımıza böyle bir fikir gelmezdi” dedi

Dizdarlı: Acaba bu kararla halkın hangi kesimine umut oldunuz?

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Dizdarlı, atanmış Başbakan ünal üstel’in açıkladığı, KKTC Bakanlar Kurulu’nda döviz kurlarında yaşanan dalgalanmalara karşı halkın alım gücünü korumak ve artan maliyetleri düşürmek için alındığı söylenen kararlara işaret ederek, bu kararlar arasında federasyonlara bağlı spor kulüpleri ile Bakanlar Kurulu tarafından hayır kurumu olarak ilan edilen vakıf, kurum, dernekler ve okul aile birlikleri, devlete ait kurumlar, siyasi partiler, sendikalar ve sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen piyango ve balo biletleri ile vakıf ve derneklerin düzenleyecekleri etkinliklerin giriş biletlerinde ve tüm evcil hayvanların yem ve mamalarında KDV oranlarının sıfırlanması olduğunu hatırlattı.

Dizdarlı, “Söz konusu karar ile döviz kurlarında yaşanan dalgalanmalara karşı halkın alım gücü korunacak ve artan maliyetler düşecekmiş. 40 yıl düşünsek aklımıza böyle bir fikir gelmezdi vallahi. Böyle bir kararı üretip halka sunduğunuz için tebrikler. Acaba bu kararla halkın hangi kesimine umut oldunuz?” diye sordu.











Başa dön tuşu