KıbrısManşet

Yalınkaya: İç meselemiz olan bir belge basına sızdırıldı, bu kabul edilemez

Belediye Emekçileri Sendikası (BES) Başkanı Mustafa Yalınkaya, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkan ve yönetimi ile aralarında sıkıntılar olduğunu doğruladı ancak amaçlarının bunların büyümesi değil çözülmesi olduğunu belirtti

Yalınkaya: BES ve LTB arasında sıkıntılı bir süreç olduğu açıktır

Sendika adına yazılı açıklama yapan Yalınkaya, BES ve LTB Başkan ve yönetimi arasında sıkıntılı bir süreç yaşandığının açık olduğunu söyleyerek, bu süreçte gerek kendilerinin uzun süreli uyarıları gerek üyelerin kendilerine ulaştırdıkları sıkıntıları gerekse de belediye yönetiminin bu olanlara kayıtsız kalmasının bardaktaki suyun artık damlamasına sebep olduğunu söyledi.

Yalınkaya, “Sendika yönetimi olarak şu anda bardaktan damlayan suyun taşmaması, uzun süredir taraflar arasında var olan çalışma barışının ortadan kalkmaması ve belediyemizin hiçbir şaibe ile anılmaması için Sayın Başkan Mehmet Harmancı’ya maddeler halinde sorular yönelttiğimiz ve bu sorulara hem cevap hem de soruların ortadan kalkması için adım beklediğimiz doğrudur” dedi.

“İç meselemiz olan bir belge basına sızdırıldı, bu kabul edilemez”

Yalınkaya şöyle devam etti;

“Ancak bizlerin imzasıyla Başkanımıza sunulan bir belgenin basına sızdırılması tarafımızca kabul edilemezdir.

Basına yansıyan belgenin altındaki imzamızın arkasındayız ancak iç meselemiz olan bu durumun basın üzerinden yürütülmesi doğru değildir.

Belediye yönetiminden beklentimiz bu belgenin nasıl ve kimler tarafından basına sızdırıldığının ortaya çıkartılmasıdır. Basın emekçilerinden de beklentimiz, böylesi durumlarda taraflardan da bilgi edinme adına görüş alınmasıdır. Böylece daha etik bir haberin altına imza atılacağına inancımız tamdır.

“Amacımız sorunların daha da büyümesi değil sorunların çözülmesidir”

Belediye Emekçileri Sendikası olarak amacımız sorunların daha da büyümesi değil sorunların çözülmesidir.
Kimsenin geçmişin izlerini bizlere yeniden hatırlatmaya, o dönemin baş aktörlerini onurlandırmaya ve sendikanın ortaya koyduğu sorunları çözümsüz bırakmaya hakkı yoktur.
Bizler bu anlamda yeterince sabır ve hoşgörü ortaya koyduğumuz inancındayız. O nedenle Pazartesi mesai bitimine kadar belediye yönetiminden net ve radikal adımlar atmasını beklemekteyiz.
Bu olmadığı takdirde her türlü yasal haklarımızı ve bize üyemizin sağladığı gücü kullanacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın”










Başa dön tuşu